Gå direkt till innehåll
Tusse ny programledare på Radio Disney

Pressmeddelande -

Tusse ny programledare på Radio Disney

Den 2 september kliver Tusse in i studion när det är premiär för "Radio Disney Weekend vibes med Tusse". Fredag- och lördagskvällar mellan klockan 18-22 kommer han, med sin otroliga energi, att vara det självklara helgsällskapet. 

Efter sommarprat, programledardebut på SVT, skådespelardebut i ”Solsidan” och i Disney’s storfilm ”Encanto” tar han nu sin programledarroll vidare in i studion och kommer att sätta den perfekta stämningen för helgen. 

- Det känns superkul att få en helt egen show på Radio Disney! Jag har varit programledare på radio förut och tycker att det är ett fantastiskt uppdrag, därför känns det extra roligt att få göra det igen. Disney ligger mig otroligt varmt om hjärtat, då jag växte upp med deras serier och filmer. Dessutom har jag både dubbat film och sjungit Disneylåtar senaste året. Så jag ser med stor glädje fram emot att få spendera hösten på stationen och med alla lyssnare, säger Tousin ”Tusse” Chiza.

Tusse kom till Sverige som åttaåring och vann svenska folkets hjärtan när han lyckades nå semifinalen i Talang 2018. Sitt stora genombrott fick han när han vann Idol 2019 och släppte vinnarlåten ”Rain”. Med vinsten i Melodifestivalen 2021 blev han historisk genom att vara den enda artist som vunnit både Idol och Melodifestivalen. Med sitt rekord på nästan 3 miljoner röster i Melodifestivalen 2021 med låten ”Voices” fick Tusse representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam, där han kammade hem en 14:e plats.

- Jag är otroligt glad över att Tusse blir en del av Radio Disney i höst! Han är en multitalang med en fantastisk energi som kommer göra helgkvällarna på Radio Disney kompletta. Han personifierar det vi vill vara på alla sätt - feel good!, säger Maria Granquist, produktchef för Radio Disney.

Medan Tusse sätter stämningen på helgkvällarna turas hans programledarkollegor Thomas Hindersson, Karolina Widerström, Paul Haukka och Janne Innanfors om att göra lyssnarna sällskap under dagarna. I morgonprogrammet serveras nyheter varje timme blandat med tävlingar och feel good hits med de största artisterna från idag och de bästa klassikerna från förr.

Hör "Radio Disney Weekend vibes med Tusse" varje fredag och lördag mellan klockan 18-22. Radio Disney sänder över hela Stockholm på 104,7 och över hela Sverige digitalt på RadioPlay, i DAB+ och via smarta högtalare som Amazon Echo, Google Home och Sonos.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll