Gå direkt till innehåll
Johanna Bladh och Amanda Lekland
Johanna Bladh och Amanda Lekland

Pressmeddelande -

Tjejpodden - podden som ska få alla tjejer att må bra

Nu är det äntligen premiär för Tjejpodden - podden som vill få alla tjejer att må bra i livet. Influencern och journalisten Johanna Bladh har tillsammans med Amanda Lekland, behandlare på en ätstörningsklinik, startat podden för att prata om svårigheterna och utmaningarna man ställs inför som kvinna. Tillsammans vill de stötta och vägleda sina lyssnare och få dem att känna sig mindre ensamma. 

Amanda och Johanna hittade och lärde känna varandra på Instagram, då de sprider samma budskap på sina konton. Genom att gå ihop och skapa ett gemensamt community kan de nå ut och hjälpa ännu fler, och det var så idén till podden föddes.

I "Tjejpodden" kommer Amanda och Johanna prata om saker som tjejer och kvinnor stöter på i sin vardag. Allt från relationer, graviditet, ätstörningar och ångest. Hur börjar man älska sin kropp? Hur tar man sig ur en destruktiv relation? Hur är det att genomgå en abort? är några av frågeställningarna som kommer tas upp.

- Många tror att de är ensamma om problemen och tankarna de upplever, men ofta är det så många som känner precis samma sak. Det pratas bara inte om det. Därför vill vi prata om alla de där svåra, obekväma ämnena så fler kan känna sig som den kick ass power woman de är!, säger Amanda Lekland.

Hon fortsätter:

Vi är så extremt taggade på att podden är igång och det känns riktigt bra! Det här är början på något stort, det känner vi! Vi ska rädda världen, ett poddavsnitt i taget.

Vi gör den här podden för alla tjejer där ute och vi vill prata om allt som lyssnarna önskar höra. Vi har redan fått in massor av idéer på ämnen vi ska prata om, allt från destruktiva relationer till lättsammare ämnen som hur man dumpar selfie-hetsen. Målet är att få kvinnor att må bättre, från igenkännande, till ett skratt eller en klapp på axeln – i dina lurar var som helst, när som helst, säger Johanna Bladh.

Johanna Bladh och Amanda Lekland är två starka profiler med stora plattformar. I sin podd kan de prata helt ofiltrerat om komplexa ämnen och utmaningarna med att vara tjej. Vi är otroligt glada över att få samarbeta med Johanna & Amanda som gör den här viktiga podden, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på Podplay.

Tjejpodden hör du på måndagar, före alla andra, på Podplay. Det är självklart helt gratis att lyssna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn