Följ Bauer Media

The Hooters, Helix & Mikkey Dee klara för Rockklassiker Live på Friends Arena!

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2016 09:59 CEST

Rockklassiker Live 2016

The Hooters bildades i Philadelphia 1980 av Eric Bazilian och Rob Hyman. Sedan dess har bandet sålt miljontals skivor och rönt stora framgångar framför allt i Europa och i Sverige. För bandets frontman, Eric Bazilian, är kopplingen till Sverige stark. Eric som har en svensk fru och sommarställe i Sverige, pratar flytande svenska och har jobbat med flertalet svenska artister. Bland annat skrev han och Rob Hyman låten ”Private Emotion” som Meja fick en världshit med. Meja som också själv kommer att vara på plats under kvällen som en av gästartisterna med Rockklassiker All Stars.

Kanadensiska Helix som kanske är mest kända för sin monsterhit ”Rock You” bildades 1974 och turnerade under 70 & 80-talen tillsammans med artister som Kiss, Aerosmith och Mötley Crüe. 1992 splittrades bandet men återförenades 2011 och har fortsatt turnera sedan dess.

Mikkey Dee från Motörhead kommer att gästa Rockklassiker All Stars under kvällen. Bakom trumsetet kommer han att leverera de populäraste Motörheadlåtarna som en hyllning till sin bortgångne vän och bandkollega Lemmy Kilmister. Vem eller vilka som kommer att sjunga låtarna blir en hemlighet som avslöjas först den 10:e dec.

Förutom Mikkey Dee och Meja gästas all star-bandet också av Nina Söderquist, känd från bland annat Champions of Rock-turnén.

Rockklassiker Live 2016 den 10:e dec – komplett line up:

The Darkness

The Hooters

Rockklassiker All Stars med Mikkey Dee – A tribute to Lemmy

Helix

Dörrarna öppnar kl 16:30 och första band börjar spela kl 17:30

Biljetterna kostar 495:- + serviceavgift.

http://friendsarena.se/evenemang/rockklassiker/#Tickets

Bauer Media Group äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl, Svensk Pop i Stockholm samt playtjänsten RadioPlay. Dessutom samarbetar Bauer Media Group med NRJ i Sverige. Bauer Media Group har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige.