Följ Bauer Media

Sveriges största tjejgrupp blir en podd

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2016 09:25 CEST

HONEY & THE BEES

Nu kommer podcastversionen av Facebookgruppen Honey & The bees med närmare 60 000 tjejer som dagligen diskuterar allt från hedersrelaterat våld till smink.

I podcasten som kommer ut varje vecka diskuteras olika ämnen från gruppen. Bland annat ”Honey secrets” som är speciellt känsliga frågor där lyssnarna får en inblick i hur det är att vara ung tjej i Sverige idag med en del av de olika problem de ställs inför men som sällan lyfts fram och pratas öppet om. I första avsnittet är det en pojkvän som motsätter sig att hans flickvän har urringat på sig. En mamma som inte vill att dottern ska ha sex före äktenskapet. Plus tips vad intimtvål kan användas till.


Grundare av Honey & The Bees är Lina Taha 25 år. Hon ville skapa en zon där tjejer kunde diskutera allt, högt och lågt, helt fritt från män. Med sin egen erfarenhet av kontrollerade föräldrar och att behöva ha förhållande i smyg föddes idén till facebookgruppen.

- ”Jag tröttnade på att tjejtidningar kom ut en gång i månaden och att googla inte gav specifika svar och därför valde jag att starta Honey & the bees som nu är Sveriges största tjejgrupp på Facebook”, berättar Lina Taha, grundare av Honey & the bees

- ”I den här podden hör vi alla de tjejer som aldrig hörs i vanlig media. Det här är en värld där det varken är konstigt att fylla läpparna, ha slöja eller leva i en förtryckt familj”, säger Madeleine Nilsson, producent av podden Honey & the bees.

Podcasten produceras av Munck för Bauer Media.
-”Vi såg genast vikten av att ge utrymme till alla dessa röster med olika bakgrund och tycker det är extra roligt att få publicera det tillsammans med Bauer Media som delar det engagemanget.” Sandra Charléz, projektledare på Munck.

Första avsnittet av Honey & The bees hittas på RadioPlay idag 28/9 och nya avsnitt släpps varje onsdag. 

Bauer Media Group äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl, Svensk Pop i Stockholm samt playtjänsten RadioPlay. Dessutom samarbetar Bauer Media Group med NRJ i Sverige. Bauer Media Group har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige.