Gå direkt till innehåll
Ett urval av RadioPlays poddar
Ett urval av RadioPlays poddar

Pressmeddelande -

Supersuccé för RadioPlays nya poddar

RadioPlay dominerar iTunes topplista över poddar med hela fyra placeringar på topp 10-listan. De senaste två veckorna har RadioPlay lanserat två nya poddar, Frågar åt en kompis samt Misslyckade brott som innehar första respektive andra placering på listan.

Youtube-stjärnorna Keyyo och Hampus Hedström kommer i sin podd Frågar åt en kompis diskutera allt från de mest bisarra funderingar till vardagliga frågor som ofta göms bakom ursäkten ”jag frågar bara åt en kompis”.

I kriminalpodden Misslyckade Brott får vi höra om de mindre lyckade kriminalfallen. Den handlar om verkliga fall där brottslingarna får hybris, glömmer planera och väljer fel samarbetspartner. 

Misslyckade brott har på mindre än två veckor en unik räckvidd på 45 000 och över 100 000 starter.

- Vi är så glada och stolta över att Misslyckade brott har blivit en sån supersuccé. Vi ser med glädje fram emot kommande 8 avsnitt av första säsongen, säger Andreas Utterström från Misslyckade brott.

Vår poddsatsning fungerar verkligen, vilket är otroligt roligt att se. Vi vill att en RadioPlay-stämpel på våra produkter ska uttrycka att podden har kvalitét och det märks att lyssnarna har fattat det nu. Fantastiskt härligt! Podcastlyssnandet blir bara större och större i hela Sverige och just nu leder vi poddmarknaden inom de kommersiella radiohusen. Vi vill inte dammsuga hela marknaden, utan satsar på att ha Sveriges största och bästa poddar hos oss, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på Bauer Media.

iTunes topp 10, listan över de hetaste poddarna just nu:

  • Frågar åt en kompis
  • Misslyckade brott
  • Skäringer & Mannheimer
  • Rättegångspodden
  • P3 Dokumentär
  • Mordpodden
  • Therese & Zäta
  • Creepypodden med Jack Werner
  • Alla Våra Ligg
  • Framgångspodden

RadioPlay är Bauer Medias digitala plattform och finns tillgänglig på webb, iPhone, Android, förinstallerad i Volvo och som första radiobolag i Europa med en egen app till högtalarsystemet Sonos. På RadioPlay kan du lyssna på våra radiostationer, podcasts och ljudklipp från radioprogram. Vårt mål är att skapa en samlingsplats för all ljudunderhållning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är störst i Sverige på ljud. Vi äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl samt Svensk Pop. Dessutom samarbetar vi med NRJ. Vår plattform RadioPlay är fullmatat med ljudunderhållning där vi också samlat några av Sveriges största poddar. Bauer Media har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige. 

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll