Gå direkt till innehåll
Gry Forssell tar emot priset som Årets Programledare på Radiogalan 2018.
Gry Forssell tar emot priset som Årets Programledare på Radiogalan 2018.

Pressmeddelande -

Storslam för Bauer Media på Radiogalan

Igår höll Radioakademin den Stora Radio -och Poddagen med avslutande gala på kvällen. Där delade Radioakademin ut priser i kategorierna Årets Rookie, Årets Nyskapare, Årets Podd, Årets Radioupplevelse och Radioakademins Hederspris. Dessutom delade Kantar/SIFO ut pris till Årets Programledare. Bauer Media tog hem hela tre av dessa fina priser. 

Mix Megapols morgonankare Gry Forssell utsågs till Årets Programledare av Sveriges radiolyssnare i Kantar/SIFO’s stora undersökning. Undersökningen är baserad på 3 000 intervjuer i åldern 16 år och uppåt som har svarat på frågan: Vem är Sveriges populäraste programledare? 

- Vilken jäkla grej! När jag för första gången får ett pris - så är det detta! Enlig mig det finaste man kan få som programledare i radio. Jag blir, om möjligt, ännu mer motiverad att fortsätta leda utvecklingen och titta framåt tillsammans med världens bästa gäng. Det här priset är en SÅ härlig bekräftelse på att det vi gör funkar. Tack!, säger en glad och överraskad Gry Forssell under gårdagens prisutdelning på Radiogalan.

Rockklassikers programledare Mic Michaeli vann priset som Årets Rookie med motiveringen: Det går att lära gamla hundar att sitta! Tack vare en enorm lyhördhet och en hunger att hela tiden vilja lär sig mer har Mic Michaeli gjort ett lysande intåg i svensk radio och i allra högsta grad bidragit till Rockklassikers stora lyssnarökningar

- Att jobba med radio var helt klart en dröm när jag var yngre. Dock kom lite annat i vägen. Att nu 40 år senare bli utsedd till Årets Rookie inom den svenska radiobranschen visar att det aldrig är försent att följa sina drömmar, säger Mic Michaeli som också är rockstjärna i bandet Europe.

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck vann priset för Årets Podd med ”Alla Våra Ligg” på RadioPlay. Juryns motivering var: Anna och Amanda är bra förebilder, samarbetsvilliga, ödmjuka, proffsiga, spränger förlegade fördomar och driver aktivt rätten till sitt eget val. De pratar om ett tidigare tabubelagt ämne, lyfter kvinnors rättigheter till att välja, ta för sig och njuta.

- Vi är otroligt stolta över alla våra pristagare. Det är roligt att juryn på det här sättet uppmärksammar allt det jobb som vi lägger ner på vårt innehåll och våra produkter, säger Håkan Morland, programdirektör på Bauer Media.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll