Gå direkt till innehåll
Skrämmande fenomen i ny podd från Podplay

Pressmeddelande -

Skrämmande fenomen i ny podd från Podplay

Podden Oförklarligt, som har premiär idag, tar med lyssnaren till platser som varje instinkt säger till dig att undvika. Till dunkla skogar, övergivna sanatorier och karga bergspass. En podd inom skräckgenren, full av mystiska och obehagliga berättelser från jordens alla hörn, om saker och händelser vars rykten får håret att resa sig.

Oförklarligt består av berättelser från hela världen. Varje avsnitt innehåller en berättelse som blandar fiktion och verkliga upplevelser.

I avsnittet "Waverly Hill Sanatorium" får du följa den nyanställda sjuksköterskan Mary som tar hand om allvarligt sjuka patienter med tuberkulos, på ett av USA:s största sjukhus under tidigt 1900-tal. Lidandet som ägt rum innanför de tegelröda väggarna är överväldigande. Ganska snart märker Mary att det är något konstigt som försiggår på Waverly, något hon inte kan förklara. Vem eller vad är det som hemsöker sjukhuset?

Sjukhuset Waverly Hill Sanatorium stängde för gott i juni 1961. Idag, drygt 60 år senare, anses sanatoriet vara en av USA:s mest hemsökta platser och en populär turistattraktion.

-Det känns väldigt spännande att lansera den här podden. Podplay fortsätter att satsa på fiktiv ljuddrama, som vi ser uppskattas av lyssnarna. Skräck som genre växer mer och mer - det här är ingen podd för känsliga lyssnare, säger Johanna Wiberg, Podcast Manager Podplay.

Oförklarligt har premiär idag och släpper löpande ett nytt avsnitt varje måndag på Podplay. På övriga plattformar släpps avsnitten på tisdagar.

Oförklarligt produceras av produktionsbolaget Qast.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Johanna Wiberg

Johanna Wiberg

Podcast Manager Podplay 070-362 03 32

Relaterat innehåll