Gå direkt till innehåll
Rockklassiker ökar sin distribution ytterligare med en ny sändare på Åland

Pressmeddelande -

Rockklassiker ökar sin distribution ytterligare med en ny sändare på Åland

Rockklassiker kommer att lanseras på Åland i januari på frekvensen 107,2 FM med täckning över hela Ålands fastland.

Rockklassiker har utökat sin distribution kraftigt och når nu närmare 75% av alla svenskar. Rockklassiker är den station i Sverige som ökat mest och har närmare 1,2 miljoner lyssnare varje vecka.

- Vi har jobbat intensivt med att utöka Rockklassikers distribution över hela Sverige. Det har gett fantastiska resultat i lyssnande och Rockklassiker har stärkt sin marknadsandel med över 50% i år. Därför är det extra roligt att fortsätta expansionen även utanför våra gränser tillsammans med vår samarbetspartner på Åland, säger Linda Palmgren, VD för Bauer Media.

- Vi är jätteglada över att fortsätta samt utöka samarbetat med Bauer Media. Sedan år 2008 har vi på Åland vidaresänt Mix Megapol på 101,8 MHz, och från 1 januari 2022 kommer vi även att vidaresända Rockklassiker. Efterfrågan på mer rockmusik har varit stor de senaste åren så det känns väldigt bra att kunna erbjuda Ålänningarna en renodlad rockkanal. Rockklassiker ersätter Soft FM på 107,2 MHz som från årsskiftet kommer fortsätta sändas som webb-radio, säger Eva Karlström, VD för Steel FM AB

Dagen startar med Morronrock som leds av Jonas Nilsson tillsammans med Hans Wiklund och Linda Fyrebo. Sen blir det "Rock på jobbet" tillsammans med Nicke Borg och sen fortsätter dagen och kvällen med Micke Dahl, Ian Haugland och Nina Söderquist.

- Vi är glada att även Ålänningarna snart kommer att kunna lyssna på Rockklassiker på FM-bandet, säger Teemu Korhonen, distributionschef på Bauer Media.

Digitalt finns Rockklassiker alltid att lyssna på var och när som helst på RadioPlay.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Teemu Korhonen

Teemu Korhonen

CTO & CIO Bauer Media 072-212 22 77 LinkedIn