Gå direkt till innehåll
Rockklassiker ökar med 50%

Pressmeddelande -

Rockklassiker ökar med 50%

Rockklassiker är den radiostation som ökar mest och befäster positionen som Sveriges största rockstation. Med fokus på innehåll och ett breddat musikutbud har Rockklassiker lyckats öka sin lyssnarandel med hela 50% på ett år.

Rockklassiker har under 2020 satsat mycket på innehållsutveckling. Morgonshowen ”Morronrock” som leds av Jonas Nilsson har förstärkts med Hans Wiklund och Linda Fyrebo. Morronrock ökar sitt lyssnande varje månad och är nu den tredje största kommersiella morgonshowen i Sverige. På stationen hörs många populära shower med starka programledare, såsom radioprofilen MIcke Dahl, Backyard Babies sångare och gitarrist Nicke Borg, sångerskan Nina Söderquist och Europes trummis Ian Haugland.

-Tillsammans med ett kreativt och fokuserat team satsar vi mot ännu fler fina framgångar under 2021. Med Rockklassikers enorma framgångar och unika position på marknaden kommer vi fortsätta ge våra lyssnare den klassiska rocken med passion och glädje, och en morgonshow med underhållning i världsklass, säger Daillou Axelsson, programchef för Rockklassiker.

- För Bauer Media är Rockklassikers framgång ett lyckat exempel på vår strategi att alltid sätta innehållet främst. Rockklassiker är en viktig pusselbit i vår portfölj av varumärken och att den växer så kraftigt är så klart otroligt glädjande, säger Anna Rastner, Content Director Bauer Media. 

Rockklassiker har byggt ut sitt sändarnät över hela Sverige och kan nu höras av 75% av svenskarna.

Källa: Kantar Sifo PPM och ROA

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med närmare 5 miljoner lyssnare varje vecka. Passionerade att göra vardagen roligare för målgrupper som våra kunder efterfrågar. Vi älskar underhållning och att skapa innehåll och marknadsföring med ljud så att du når fram till våra miljontals lyssnare med ditt budskap. Allt detta genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken NRJ och Rockklassiker, radiostationerna Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop samt digitalt på RadioPlay och Podplay. Vårt fokus är att generera värde för alla våra kunder, oavsett var vi möter dem.

Kontakter

Anna Rastner

Anna Rastner

Content Director Bauer Media 0703226658 LinkedIn

Relaterat innehåll