Gå direkt till innehåll
Rekordår för RadioPlay

Pressmeddelande -

Rekordår för RadioPlay

RadioPlays digitala lyssning har ökat med närmare 40 procent det senaste kvartalet jämfört med samma period 2017.

Under året har RadioPlay inlett samarbeten med några av Sveriges största podcastkreatörer, bland andra JLC med podden Mellan Himmel och Jord och Alexander Pärleros och Framgångspodden.
Det i kombination med en stark tillväxt hos befintliga poddar så som Snutsnack, Mordpodden, Alla våra ligg och Svenska mordhistorier, gör att lyssnandet når rekordnivåer.

- Vi ser en stabil ökning av det digitala lyssnandet, där podcast är den stora vinnaren. Vi är väldigt glada och stolta över vårt innehåll och att få arbeta tillsammans med alla talangfulla podcastkreatörer. Under året har vi lyckats att både bredda och förnya vårt digitala innehåll. Med närmare 700 000 unika digitala lyssnare varje vecka är vi förväntansfulla inför det nya året, säger Mattias Björkman, Digital affärsutvecklingschef Bauer Media.

Utöver den kraftiga lyssnarökningen har RadioPlay blivit starkare i de yngre målgrupperna genom produkter som Frågar åt en kompis med Kristina "Keyyo" Petrushina och Hampus Hedström samt mellan Himmel och jord med JLC. Med produkter som Historiepodden, Studio DN och DN Scoop hittar även den typiska SR-lyssnaren RadioPlays innehåll.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Mattias Björkman

Mattias Björkman

Digital affärsutvecklingschef 070-241 70 57