Gå direkt till innehåll
RadioPlay lanserar podcasten Kaos – en podd om gripande och fasansfulla händelser

Pressmeddelande -

RadioPlay lanserar podcasten Kaos – en podd om gripande och fasansfulla händelser

Idag lanserar RadioPlay den egenproducerade podcasten "Kaos - Händelserna vi glömde". I första avsnittet får vi följa med till San Fransisco och jordbävningen som ägde rum där i början av 1900-talet. På bara några dagar stod den praktfulla metropolen i lågor och staden förvandlades till ett ruinlandskap.

Vem kommer till exempel ihåg ”Sirapstsunamin i Boston”? En gigantisk tank brister och 8,7 miljoner liter sirap sköljer ut över Bostons gator med en hastighet uppskattad till 56 km/h. En katastrof som tog 21 liv och hundratals människor skadades. Kaos är storytellingpodden som tolkar gripande, spektakulära och fasansfulla händelser som fallit i glömska. Helt enkelt händelser som förtjänar att åter hamna i strålkastarljuset. En unik händelse tas upp i varje avsnitt under 10 veckor.

- Det här är vår första egenproducerade podcast som vår egen redaktion har skapat. Allt från manusarbete, inspelning, bearbetning och produktion. Podcasten programleds dessutom av två av våra mest erfarna podcastproducenter, Jennifer de Ward och Mattias Nordgren. Att göra bra och egenproducerat innehåll är något vi absolut kommer satsa mer på framöver. Bauer Media är Sveriges största kommersiella radiobolag och vi kan poddar och att dela bra berättelser. "Kaos" gör just det och det här är verkligen ett superkul projekt, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef RadioPlay.

Kaos släpper nytt avsnitt varje onsdag med start idag.
Lyssna på premiäravsnittet i RadioPlay-appen eller via länken: radioplay.se/podcast/kaos

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll