Gå direkt till innehåll
RadioPlay kommer till Spotify

Pressmeddelande -

RadioPlay kommer till Spotify

Från och med idag finns RadioPlays samtliga poddar tillgängliga på Spotify. Det innebär ytterligare ett steg mot att RadioPlays poddar ska finnas tillgängliga var och när man vill.

Bauer Medias digitala plattform RadioPlay växer snabbt och har nu över 600 000 i veckoräckvidd. Lyssningen på Spotify kommer att räknas in i poddarnas totala lyssning och inkluderas även i Poddindex. Annonser i poddarna kommer även fortsättningsvis att säljas av Bauer Media.

Podcastlyssnandet växer kraftigt och samarbetet med Spotify gör att vi nu ökar tillgängligheten ytterligare. Vi arbetar målmedvetet med att nå ny publik på alla plattformar och även om våra poddar redan idag finns på en mängd tjänster och enheter är givetvis Spotify ett starkt tillskott som kommer att leda till att nya lyssnare hittar våra produkter, säger Mattias Björkman, Digital affärsutvecklingschef på Bauer Media.

Vi är väldigt glada över att välkomna RadioPlays poddar till Spotify! RadioPlay är en stark partner med sitt breda innehåll och vi ser verkligen fram emot att låta såväl nya som gamla Spotify-användare ta del av det, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

Ett axplock av RadioPlays poddar:

  • Mordpodden
  • Framgångspodden
  • Alla våra ligg
  • Mellan himmel och jord
  • David Batras podcast
  • Historiepodden
  • Frågar åt en kompis

Poddindex tillhandahåller en gemensam valuta för hur man ska mäta räckvidd. På sajten poddindex.se visas data över antal lyssningar och faktisk räckvidd för majoriteten av Sveriges största och mest populära poddar. Läs mer om Poddindex här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Mattias Björkman

Mattias Björkman

Digital affärsutvecklingschef 070-241 70 57

Relaterat innehåll