Gå direkt till innehåll
RadioPlay kommer till Spotify

Pressmeddelande -

RadioPlay kommer till Spotify

Från och med idag finns RadioPlays samtliga poddar tillgängliga på Spotify. Det innebär ytterligare ett steg mot att RadioPlays poddar ska finnas tillgängliga var och när man vill.

Bauer Medias digitala plattform RadioPlay växer snabbt och har nu över 600 000 i veckoräckvidd. Lyssningen på Spotify kommer att räknas in i poddarnas totala lyssning och inkluderas även i Poddindex. Annonser i poddarna kommer även fortsättningsvis att säljas av Bauer Media.

Podcastlyssnandet växer kraftigt och samarbetet med Spotify gör att vi nu ökar tillgängligheten ytterligare. Vi arbetar målmedvetet med att nå ny publik på alla plattformar och även om våra poddar redan idag finns på en mängd tjänster och enheter är givetvis Spotify ett starkt tillskott som kommer att leda till att nya lyssnare hittar våra produkter, säger Mattias Björkman, Digital affärsutvecklingschef på Bauer Media.

Vi är väldigt glada över att välkomna RadioPlays poddar till Spotify! RadioPlay är en stark partner med sitt breda innehåll och vi ser verkligen fram emot att låta såväl nya som gamla Spotify-användare ta del av det, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

Ett axplock av RadioPlays poddar:

  • Mordpodden
  • Framgångspodden
  • Alla våra ligg
  • Mellan himmel och jord
  • David Batras podcast
  • Historiepodden
  • Frågar åt en kompis

Poddindex tillhandahåller en gemensam valuta för hur man ska mäta räckvidd. På sajten poddindex.se visas data över antal lyssningar och faktisk räckvidd för majoriteten av Sveriges största och mest populära poddar. Läs mer om Poddindex här.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än fem miljoner lyssnare varje vecka och når med det hela 50 procent av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar en miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem för våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster som verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien, och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktiga för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Mattias Björkman

Mattias Björkman

Digital affärsutvecklingschef 070-241 70 57

Relaterade nyheter