Följ Bauer Media

Premiär för Sveriges enda podd om The Beatles

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2018 09:45 CEST

Den 5 oktober 1969 meddelade John Lennon att han ville sluta i The Beatles. Den 5 oktober 2018 släpps första avsnittet av poddserien The Beatles – album för album. Den första svenska podden om The Beatles, med välkända gäster i varje avsnitt där alla berättar om sina egna speciella minnen med gruppen. En kärleksförklaring till bandet som betytt allt för popmusiken.

Varje avsnitt handlar om ett av The Beatles album släppta mellan 1963 och 1970. Första avsnittet handlar om dubbelalbumet som oftast kallas ”vita dubbeln”. Ett album som i år fyller femtio år.

Det är inte nostalgi som driver mig att göra den här podden, säger Sven Hallberg som är programledare och producent för serien. 

- Däremot fascineras jag av hela historien om The Beatles. Om fyra individer med olika personligheter och talang. Om relationen mellan dem och deras omvärld. Ju mer jag läser och hör om The Beatles desto mer vill jag veta, fortsätter han.

Gäst i första avsnittet är bland andra Pernilla Andersson, artist och musiker. Pernilla har fått musikpriset George Martin Music Award. Ett pris som hon fick ta emot personligen av The Beatles producent George Martin.

Andra gäster i serien är Jan Gradvall, Kristina Adolfsson, Per Sinding-Larsen, Efva Attling, Sigge Eklund, Conny Bloom, Ronny Svensson med flera.

Nytt avsnitt släpps varje fredag. 

Lyssna på premiäravsnittet via länken radioplay.se/the-beatles-album-for-album eller i RadioPlay-appen.