Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Premiär för Sveriges enda podd om The Beatles

Den 5 oktober 1969 meddelade John Lennon att han ville sluta i The Beatles. Den 5 oktober 2018 släpps första avsnittet av poddserien The Beatles – album för album. Den första svenska podden om The Beatles, med välkända gäster i varje avsnitt där alla berättar om sina egna speciella minnen med gruppen. En kärleksförklaring till bandet som betytt allt för popmusiken.

Varje avsnitt handlar om ett av The Beatles album släppta mellan 1963 och 1970. Första avsnittet handlar om dubbelalbumet som oftast kallas ”vita dubbeln”. Ett album som i år fyller femtio år.

Det är inte nostalgi som driver mig att göra den här podden, säger Sven Hallberg som är programledare och producent för serien. 

- Däremot fascineras jag av hela historien om The Beatles. Om fyra individer med olika personligheter och talang. Om relationen mellan dem och deras omvärld. Ju mer jag läser och hör om The Beatles desto mer vill jag veta, fortsätter han.

Gäst i första avsnittet är bland andra Pernilla Andersson, artist och musiker. Pernilla har fått musikpriset George Martin Music Award. Ett pris som hon fick ta emot personligen av The Beatles producent George Martin.

Andra gäster i serien är Jan Gradvall, Kristina Adolfsson, Per Sinding-Larsen, Efva Attling, Sigge Eklund, Conny Bloom, Ronny Svensson med flera.

Nytt avsnitt släpps varje fredag. 

Lyssna på premiäravsnittet via länken radioplay.se/the-beatles-album-for-album eller i RadioPlay-appen.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30

Relaterat material

Relaterade nyheter