Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Politiska skandaler i ny podd

Idag lanseras Misslyckade makthavare, en storytelling-podd om små svenska politiska skandaler. Korta, lyssningsvänliga historier om när mediedrevet tar över och fäller våra förtroendevalda. Trots att deras misstag är så små att det ibland blir komiskt.

Vi får höra om

  • Statsministern som snattade likörägg
  • Ministern som alltid pratade innan han tänkte
  • Varför man aldrig, aldrig får missa att betala sin tv-avgift.

Misslyckade makthavare är en spin-off på succépodden Misslyckade brott. En podd om verkliga kriminalfall där allt går fel, med dålig planering och rent ut sagt korkade skurkar. 

Misslyckade makthavare görs av Mattias Bergman och Andreas Utterström.

- Vanligtvis hjälper vi företag med deras kommunikation, så det här är ett roligt sidoprojekt för oss. Man kan lära sig mycket av hur politiker hanterar pressande situationer. Då är de ofta både som bäst och sämst, säger Andreas Utterström.

- Politiker har andra förutsättningar än vanliga medborgare. En godisbit eller ett dåligt svar i en intervju kan räcka för att deras liv ska förändras för evigt. Det har ofta lett till halsbrytande situationer, vilket passar utmärkt för en podd, säger Mattias Bergman.

Ett nytt avsnitt varje torsdag, fem veckor inför valet, med start idag.
Lyssna på första avsnittet här: radioplay.se/podcast/misslyckade-makthavare

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material

Relaterade nyheter