Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Politiska skandaler i ny podd

Idag lanseras Misslyckade makthavare, en storytelling-podd om små svenska politiska skandaler. Korta, lyssningsvänliga historier om när mediedrevet tar över och fäller våra förtroendevalda. Trots att deras misstag är så små att det ibland blir komiskt.

Vi får höra om

  • Statsministern som snattade likörägg
  • Ministern som alltid pratade innan han tänkte
  • Varför man aldrig, aldrig får missa att betala sin tv-avgift.

Misslyckade makthavare är en spin-off på succépodden Misslyckade brott. En podd om verkliga kriminalfall där allt går fel, med dålig planering och rent ut sagt korkade skurkar. 

Misslyckade makthavare görs av Mattias Bergman och Andreas Utterström.

- Vanligtvis hjälper vi företag med deras kommunikation, så det här är ett roligt sidoprojekt för oss. Man kan lära sig mycket av hur politiker hanterar pressande situationer. Då är de ofta både som bäst och sämst, säger Andreas Utterström.

- Politiker har andra förutsättningar än vanliga medborgare. En godisbit eller ett dåligt svar i en intervju kan räcka för att deras liv ska förändras för evigt. Det har ofta lett till halsbrytande situationer, vilket passar utmärkt för en podd, säger Mattias Bergman.

Ett nytt avsnitt varje torsdag, fem veckor inför valet, med start idag.
Lyssna på första avsnittet här: radioplay.se/podcast/misslyckade-makthavare

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll