Gå direkt till innehåll
Lovisa Ohlson och Jennie Sjölander. Foto: Bauer Media
Lovisa Ohlson och Jennie Sjölander. Foto: Bauer Media

Pressmeddelande -

Podplay förstärker sin ledning

Podcastmarknaden blommar och för att möta behoven hos våra lyssnare och annonsörer och för att utveckla marknaden framåt så kommer Podplay förstärka sin ledning med två nya tjänster. 

Podcastchef Lovisa Ohlson kommer, utöver sin nuvarande roll, att arbeta med koordinering av podcastinnehåll internationellt inom Bauer Media. Arbetet handlar bland annat om att hitta format och projekt som kan tas ut på flera marknader.

Det ska bli otroligt roligt och spännande att jobba med vår poddverksamhet på fler marknader i våra Bauer Media Audio länder. Jag är övertygad om att vi kommer kunna lära oss mycket från varandra. Podcastmediet bara växer och växer i utbud och i lyssning. Det skapas så mycket bra innehåll och format. Över 3 000 nya poddar lanseras varje vecka i hela världen och 50 av dom kommer från Sverige. Vi kommer nu att börja titta på vilka koncept och format vi gör på Bauer Media som kan fungera på flera marknader. För mig är podcast det bästa mediet som finns och jag ser fram emot att ta med all vår kunskap vi lärt oss i Sverige och dela med oss till våra andra länder för att skapa resultat och värde, kommenterar Lovisa Ohlson.

Jennie Sjölander som tidigare arbetat som kommersiell projektledare för samtliga poddar i Sverige på Podplay har utsetts till biträdande produktchef för Podplay.

- Det känns jättespännande att ta nästa steg inom Bauer. Jag har jobbat nära både sälj och innehåll under fler år och ser nu fram emot att få bidra med mina erfarenheter och utveckla hela podcastaffären framåt tillsammans med teamet, säger Jennie Sjölander.

Jennie kommer ansvara och koordinera alla kommersiella podcastaffärer mellan säljavdelningen och kreatörer, Jennie kommer även utveckla podcastaffären tillsammans med produktchefen och podcastchefen på Podplay

- Vi ser just nu en explosionsartad utveckling för vårt poddlyssnande. Därför känns det både naturligt och väldigt glädjande att Lovisa Ohlson och Jennie Sjölander väljer att ta klivet upp i dessa nya roller. De har båda gedigen kunskap om såväl innehåll som affären kring poddar som ger oss möjligheter att utveckla den här verksamheten ännu mer, säger Anna Rastner, Content Director på Bauer Media.

Henrik Funke fortsätter att jobba som produktchef för Podplay.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Kontakter

Henrik Funke

Henrik Funke

Produktchef Podplay 070-746 63 37