Gå direkt till innehåll
Nytt program på Rockklassiker om den engelska fotbollskulturen

Pressmeddelande -

Nytt program på Rockklassiker om den engelska fotbollskulturen

Äntligen är den engelska fotbollssäsongen igång och Rockklassiker lanserar i samarbete med Stryktipset programmet "90 minuter + tilläggstid". Programmet tar pulsen på Englands största fotbollsstäder under ledning av Morronrocks Jonas Nilsson tillsammans med SVT-profilen Staffan Lindeborg och Discoverys fotbollsexpert Emelie Ölander. 

Under fyra lördagar fram till 27 augusti, mellan klockan 10 och 12 gör Rockklassiker tillsammans med Stryktipset radioprogrammet "90 minuter + tilläggstid". Rockklassikers programledare kommer att dyka rakt in i Englands största fotbollsstäder - Birmingham, Manchester, London och Liverpool och deras lagtillhörigheter. Med ett stort intresse och engagemang rotas det i historia och berättelser kring lagen, fansen, kulturen och inte minst dess starka musikkoppling.

- Många av våra lyssnare älskar fotboll och för dem är lördagar lika med engelsk fotboll. Ambitionen med vårt program är att lyssnarna ska komma i stämning inför eftermiddagarnas matcher. Musik har alltid haft en stor plats i den engelska fotbollskulturen så det känns helt rätt för Rockklassiker med ett program som binder samman fotboll och musik, säger Daillou Axelsson, Produktchef på Rockklassiker.


Programmet på Rockklassiker produceras i samarbete med Stryktipset som har lång erfarenhet av engelsk fotboll. 

Stryktipset och den brittiska fotbollen har gått hand i hand sedan 1934 och vi vill hylla kulturen kring klubbarna och dess trogna följare. Därför är vi otroligt glada för detta samarbete – två timmar med engelsk fotbollskultur, anekdoter, nyheter och musik. En bättre uppladdning inför lördagseftermiddagens Stryktipsomgång kan man väl knappast få, säger Monica Sandström, Brand Manager StryktipsetSvenska Spel Sport&Casino.

Första programmet handlar om BirminghamMarcus Allbäck är gäst och har träffat Ozzy Osbourne som är ett stort Aston Villa-fan. Lyssna på programmet om Birmingham som finns på Podplay. Kommande gäster i programmet är bland andra Anders Limpar och Jesper Blomqvist. Radioprogrammet "90 minuter + tilläggstid" sänds på lördagar 10-12 på Rockklassiker fram till 27 augusti.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Daillou Axelsson

Daillou Axelsson

Produktchef Rockklassiker
Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn