Följ Bauer Media

Nya podden Noll koll - underhållning för barn, undervisning för vuxna

Pressmeddelande   •   Dec 01, 2017 15:20 CET

Charlie, Kalle och Josefin Crafoord

Imorgon, lördag, släpps det första avsnittet av podden Noll koll på RadioPlay. Josefin Crafoord, hennes 12-åriga son Charlie och hans kompis Kalle poddar om vad som rör sig i kidsens värld. 

I Noll koll kommer barnen bli underhållna och vuxna bli undervisade. Vad betyder de där orden kidsen använder hela tiden? Varför håller de på med den där appen? Vad är grejen med den där YouTubern? Frågorna tar inte slut, tvärtom blir de fler och fler. Podden blir ett forum där alla dessa frågor äntligen får ett svar av de som verkligen vet.

Vad är roligast med att göra den här podden?

- Att få en inblick i min sons och hans kompisars knasiga, spännande värld och få reda på vad som pågår i den. Att mötas på samma nivå och lära sig nya saker. Vi vuxna vill gärna tro att vi vet bäst men så är det inte alltid. Det är ju dem i den åldern som upptäcker de nyaste och hetaste grejerna. De har koll. Att lyssna på ett gäng 12-13-åringar som går loss är den bästa underhållning man kan få, säger Josefin Crafoord.

- Vi vet att många av dem som lyssnar på poddar har barn, och barn pratar ibland om saker som man inte har koll på. Därför gör vi den här podden. Barn får prata om vad som är inne och vad som är på gång - och på samma gång blir det underhållning för barn och utbildning för vuxna! Så helt enkelt - det här är en podd för dig som ibland känner att du har noll koll, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på RadioPlay.

I första avsnittet av Noll koll får du lära dig hur Snapchat fungerar och att man som förälder inte ska haka på allt kidsen gör för då blir det cringe.

Nytt avsnitt varje lördag. Lyssna på första avsnittet här: Noll koll - Cringe & Fidget Spinners
Imorgon och i fortsättningen finns avsnitten på RadioPlay: radioplay.se/podcast/noll-koll