Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny poddserie om riksdagspartiernas dramatiska förflutna

Idag har poddserien Partiernas historia premiär. Bakom podden står de historietokiga politikentusiasterna Robin Olovsson och Daniel Hermansson. I Partiernas historia tar de sig an samtliga svenska riksdagspartier och berättar om deras historia. 

Historielärarna Robin Olovsson och Daniel Hermansson, mest kända från Historiepodden, är djupt intresserade av såväl politik som historia. De har nu bestämt sig för att slå ihop sina två intresseområden i en och samma podd – Partiernas Historia.

Vi har gjort Historiepodden i fyra års tid och tagit varje tillfälle i akt att gräva i den svenska politiska historien. Därför kändes det självklart att inför riksdagsvalet 2018 göra en satsning på just de svenska partiernas historia, säger Robin Olovsson.

Alla våra svenska riksdagspartier har ett förflutet som de med- eller motvilligt förhåller sig till och vi tycker att det är viktigt att våra lyssnare – och alla andra för den delen – känner till lite om detta, avslutar Daniel Hermansson.

I varje avsnitt redogör Robin och Daniel för partibildningen (när och varför partiet bildades), goda tider, dåliga tider och kuriosa om partiets olika ledare. De har även träffat en representant från varje riksdagsparti vilket resulterade i intressanta intervjuer som finns med som en programpunkt i avsnitten. 


Partiernas historia består av 8 episoder – ett riksdagsparti per avsnitt – som alla släpps idag.

Deltagande gäster:

  • Centerpartiet - Partisekreterare Michael Arthursson
  • Kristdemokraterna - Partisekreterare Acko Ankarberg Johansson
  • Moderaterna - Partisekreterare Gunnar Strömmer
  • Miljöpartiet - Språkrör Gustav Fridolin
  • Vänsterpartiet - Partiledare Jonas Sjöstedt
  • Socialdemokraterna - Partisekreterare Lena Rådström Baastad
  • Liberalerna - Gruppledare Christer Nylander
  • Sverigedemokraterna - Gruppledare Mattias Karlsson

Samtliga avsnitt finns att lyssna på här; radioplay.se/podcast/partiernas-historia

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material

Relaterade nyheter