Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny poddserie om riksdagspartiernas dramatiska förflutna

Idag har poddserien Partiernas historia premiär. Bakom podden står de historietokiga politikentusiasterna Robin Olovsson och Daniel Hermansson. I Partiernas historia tar de sig an samtliga svenska riksdagspartier och berättar om deras historia. 

Historielärarna Robin Olovsson och Daniel Hermansson, mest kända från Historiepodden, är djupt intresserade av såväl politik som historia. De har nu bestämt sig för att slå ihop sina två intresseområden i en och samma podd – Partiernas Historia.

Vi har gjort Historiepodden i fyra års tid och tagit varje tillfälle i akt att gräva i den svenska politiska historien. Därför kändes det självklart att inför riksdagsvalet 2018 göra en satsning på just de svenska partiernas historia, säger Robin Olovsson.

Alla våra svenska riksdagspartier har ett förflutet som de med- eller motvilligt förhåller sig till och vi tycker att det är viktigt att våra lyssnare – och alla andra för den delen – känner till lite om detta, avslutar Daniel Hermansson.

I varje avsnitt redogör Robin och Daniel för partibildningen (när och varför partiet bildades), goda tider, dåliga tider och kuriosa om partiets olika ledare. De har även träffat en representant från varje riksdagsparti vilket resulterade i intressanta intervjuer som finns med som en programpunkt i avsnitten. 


Partiernas historia består av 8 episoder – ett riksdagsparti per avsnitt – som alla släpps idag.

Deltagande gäster:

  • Centerpartiet - Partisekreterare Michael Arthursson
  • Kristdemokraterna - Partisekreterare Acko Ankarberg Johansson
  • Moderaterna - Partisekreterare Gunnar Strömmer
  • Miljöpartiet - Språkrör Gustav Fridolin
  • Vänsterpartiet - Partiledare Jonas Sjöstedt
  • Socialdemokraterna - Partisekreterare Lena Rådström Baastad
  • Liberalerna - Gruppledare Christer Nylander
  • Sverigedemokraterna - Gruppledare Mattias Karlsson

Samtliga avsnitt finns att lyssna på här; radioplay.se/podcast/partiernas-historia

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air online och on demand med Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material

Relaterade nyheter