Gå direkt till innehåll
Sofie och Ida är kvinnorna bakom både Djupdyk och den populära Ångestpodden.
Sofie och Ida är kvinnorna bakom både Djupdyk och den populära Ångestpodden.

Pressmeddelande -

Ny podd djupdyker i gängkriminalitet

Gängkriminaliteten blir ett större och större problem i Sverige. Idag är det premiär för podcasten Djupdyk på Podplay som ägnar en hel säsong åt att granska den sortens kriminalitet från olika vinklar. I första avsnittet gästas podden av Diamant Salihu, den prisbelönta författaren som bevakat den dödliga konflikten mellan gängen Shottaz och Dödspatrullen i boken ”Tills alla dör”.

Gängkriminalitet, sekter, droger och prostitution är några av de ämnen som podcasten djupdyker i. I ett avsnitt får vi höra Maritha som förlorat sin son Marley i en dödsskjutning. Mamman, som tvingats gå vidare och leva med sorgen och frustrationen av att mordet på hennes son verkar förbli ouppklarat.

- Det känns viktigt och utvecklande att få göra den här podden. Vi brinner för frågor som berör samhället på olika vis och tycker att det är viktigt att prata med människorna som blivit drabbade. Vi vill att Djupdyk ska ge lyssnaren olika perspektiv och förhoppningsvis öka förståelsen kring de här väldigt komplexa frågorna, säger Sofie Hallberg.

Podplay samarbetar med Panc Media som är en agentur som representerar flera av Sveriges premium podcasts och influencers sedan 2016. Tillsammans med inhousebyrån Panc Productions utgör de mediebolaget Panc.

- Med vår nya podcast Djupdyk förstärker vi vårt erbjudande ut mot lyssnare och annonsörer ytterligare tillsammans med Sofie och Ida som vi jobbat med sedan 2016. Två otroligt duktiga och erfarna kreatörer som skapar innehåll som både berör och påverkar, säger Daniel Hallén, VD Panc Media.

Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand är den erfarna duon bakom podcasten ”Djupdyk” där de intervjuar experterna och personerna som befunnit sig mitt i stormens öga i situationer och livsöden som vi vill veta mer om. Många känner igen duon från ”Ångestpodden” som de driver sedan 2015 och som idag är Sveriges största podcast inom kategorin psykisk ohälsa.


Hela säsongen finns för lyssning på Podplay.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Elin Rösiö

Elin Rösiö

Brand Manager Podplay 070-835 25 38
Daniel Hallén

Daniel Hallén

VD Panc Media 070-391 64 31 LinkedIn Panc Media