Följ Bauer Media

Nu släpps Sveriges första poddbok

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2019 09:44 CEST

Poddarnas framväxt i medielandskapet under de senaste åren har varit fenomenal. Samma sak gäller ljudböcker. Men aldrig tidigare har de två sakerna förenats. Med ”När mikrofonen tystnar” debuterar något helt nytt – poddboken.

När mikrofonen tystnar” släpptes som bok för knappt ett år sedan, och är en deckare skriven av Thomas Hansen. Den utspelar sig i anknytning till Sveriges största musiktävling, en tv-sänd festival där huvudpersonen förväntas slå igenom och bli stjärna över en natt. I stället hittas hon död under festivalhelgen. Polisen säger att hon blivit mördad, och medierna pekar snabbt ut hennes pojkvän som gärningsman. Den envisa mordutredaren Sandra Collin tvingar in sig i utredningen och sökandet efter sanningen blir både komplicerat och farligt.

Nu släpper vi  Sveriges första ”poddbok”, vilket känns väldigt spännande. Skillnaden är distributionssättet, givetvis, men också att vi producerar på ett annat sätt med stämningsförhöjande musik och ljudeffekter, så känslan blir en helt annan mot när man lyssnar på en ljudbok. Dessutom är det kul att kunna erbjuda en ljudbok ”gratis” genom finansiering med annonser. Podden kan lyssnas på överallt och man slipper binda sig till exklusiv plattform med dyra abonnemang, säger Lovisa Ohlson, poddchef på Bauer Media.

De första avsnitten av ”När mikrofonen tystnar” publiceras den 15 oktober och hela serien kommer att vara tillgänglig i sin helhet före jul. Sveriges första poddbok är inläst av den välkända radiorösten Peter Borossy.

Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka och 2 miljoner per dygn på plattformar som Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker, Vinyl FM, Svensk Pop, Lugna Klassiker och alla våra poddar på RadioPlay.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.