Gå direkt till innehåll
Helena von Zweigbergk och Mona Sahlin. Foto: Elisabeth Ohlson
Helena von Zweigbergk och Mona Sahlin. Foto: Elisabeth Ohlson

Pressmeddelande -

Mona Sahlin och Helena von Zweigbergk i ny podd

Idag lanserar Podplay podden Sahlin och Zweigbergk, där Mona Sahlin och Helena von Zweigbergk utforskar sig själva, varandra, samtiden, dåtiden och vad det innebär att vara kvinna. Deras spännande liv, nyfikenheten på varandra och sig själva bjuder in lyssnarna att komma nära.

Känslofyllda samtal om familjer, äktenskap och hur man överlever förlusten av ett barn varvas med funderingar kring vem som egentligen bestämmer över våra livsval och varför det är begripligt att Monas partivänner försvann efter mediadreven.

I premiäravsnittet berättar Mona Sahlin om hur det var att som ung kvinna, yngst i Riksdagen, slå sig in och förtjäna sin plats bland alla män. Hon hittade tidigt sina egna verktyg för att få makt i politiken. Ett knep för att synas och sticka ut var hennes klädsel och specifikt henne korta kjolar.

- Jag upptäckte tidigt att man kan använda sin kvinnlighet och i mitt fall mina korta kjolar för att vinna debatter och genera gubbarna, säger Mona Sahlin.

I premiäravsnittet berättar också Mona Sahlin om ett val och en händelse som påverkat henne starkt. Hon levde i en destruktiv relation präglad av manipulation och maktobalans.

- Han slog mig en gång och jag gick direkt. Jag tål inte människor som slår, säger Mona Sahlin.

  Helena von Zweigbergk radioprofil och författare, har sökt trevligheten i alla dess former, är livrädd för konflikter och har lätt att tappa bort sig själv.

  - ­I mitt liv har skuld och skam en stor plats och samtalen med Mona är en dörröppnare för synen på mig själv, säger Helena von Zweigbergk.

   I podden Sahlin och Zweigbergk får du humor, känslofyllda samtal mellan Mona Sahlin och Helena von Zweigbergk och förståelse för deras olika utgångspunkter och livsval.

   - Vi ser ett ökat lyssnande i den äldre målgruppen, som vi också vet är väldigt efterfrågad och attraktiv bland våra kunder. Tillskottet av Mona Sahlin och Helena von Zweigbergk stärker oss i den målgruppen ytterligare. Det är dessutom otroligt spännande att få ta del av Monas och Helenas innersta tankar och funderingar och lära känna dem avsnitt för avsnitt, säger Johanna Wiberg, Podcastchef på Podplay.

    Premiäravsnittet av Sahlin och Zweigbergk finns att lyssna på nu på Podplay. Ett nytt avsnitt släpps varje måndag. Podden Sahlin och Zweigbergk är ett samarbete mellan Podplay och produktionsbolaget Hildurs.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

    Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

    Kontakter

    Johanna Wiberg

    Johanna Wiberg

    Podcast Manager Podplay 070-362 03 32

    Relaterat innehåll