Gå direkt till innehåll
Mix Megapol lanserar nytt sommarkoncept

Pressmeddelande -

Mix Megapol lanserar nytt sommarkoncept

Varje år i december gör Mix Megapol en populär totalomställning till 100% julmusik. Under våren har stationen genomfört en stor lyssnarundersökning för att ta reda på vad lyssnarna mest av allt vill höra på sommaren. Utifrån resultatet lanserar Mix Megapol i år ett helt nytt sommarkoncept – 100% musik på svenska.

Med start vid midsommar, och under hela juli, kommer Mix Megapol att klä sig i svensk sommarskrud. De stora aktuella hitsen med Molly Sandén, Victor Leksell, Miss Li, Newkid och många fler, blandas med klassiker från bland annat Veronica Maggio, Håkan Hellström, Peter LeMarc och Marie Fredriksson – och naturligtvis sommarklassiker med Tomas Ledin, Gyllene Tider med flera. 

- Jag kan inte tänka mig en bättre sommar för en satsning på 100% musik på svenska, säger Mix Megapols produktchef Alexander Lindahl. - Vi kommer att semestra på hemmaplan i år, och vi vill ha en riktigt klassisk svensk sommar med sol, bad, regn, grill och musik som man lätt kan sjunga med i, för allting är på svenska. Dessutom passar det perfekt att musik på svenska är populärare än någonsin. Nästan alla låtar i toppen av listan är på svenska just nu. Tänk då att krydda det med de allra bästa svenska klassikerna, det kommer att bli en härlig känsla i sommar, fortsätter Alexander Lindahl.

Under sommaren kommer också Mix Megapol ge sig ut på en sommarturné med några av Sveriges bästa artister. Det återkommande konceptet Unplugged flyttar utomhus i sommar, lyssnarna har möjlighet att vinna en Unplugged-konsert hemma i trädgården. Darin, Miss Li, Arvingarna, Miriam Bryant och Tusse medverkar på turnén.

- Det finns bara en sak som gör härliga sommardagar ännu bättre – livemusik!, säger Tusse.

Mix Megapols Sommar-Unplugged kommer att genomföras i litet format i trädgårdar runt om i Sverige, för att alltid ha god marginal till gällande restriktioner och inte riskera att medverka till smittspridning. Spelningarna kommer att förevigas och skickas ut som vykort till lyssnarna i Mix Megapols sociala medier-kanaler under hela sommaren.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn

Alexander Lindahl

Produktchef Mix Megapol 0736-00 56 68

Relaterat innehåll