Gå direkt till innehåll
Foto: Miller Mobley, stylist: Meredith Koop, hår: Yene Damtew, smink: Carl Ray.
Foto: Miller Mobley, stylist: Meredith Koop, hår: Yene Damtew, smink: Carl Ray.

Pressmeddelande -

Michelle Obama gäst i Studio DN

I Studio DNs exklusiva poddintervju hör du USA:s före detta First Lady, Michelle Obama, berätta om livet i Vita huset. Hur hon faktiskt ogillar politik och tryggheten hon kämpat för att ge sina två döttrar.

Från start ville inte Michelle Obama ge några intervjuer alls till utländska medier. När hon till slut gav med sig var ett av kraven att hon endast träffar kvinnliga journalister. Som en av fyra europeiska journalister fick Katrine Marçal från Dagens nyheter och podden Studio DN träffa Michelle Obama. Bland de andra som fått intervjua henne finns Oprah Winfrey

Att träffa nationalmonumentet Michelle Obama innebär en rigorös mängd regler att förhålla sig till. Ingen fick ha med sig egna fotografer, journalisterna fick absolut inte ställa några frågor om politik och alla fick räkna med att bli granskade av de tre livvakterna som bevakade varje steg Michelle Obama tog.

- Det var mer som att träffa Beyoncé än att intervjua exempelvis Angela Merkel, säger Katrine Marçal, journalist på Dagens Nyheter. 

I intervjun hör du Michelle Obama berätta om hur det var att växa upp i den svarta arbetarklassen, med segregation och rasism. Hon berättar om att presidentparet gick i parterapi och om den långa vägen till att bli med barn, om missfallet och skammen.

Varför pratar vi inte om hur ett missfall känns?, säger hon och fortsätter:

- Det är väl för att vi skäms. För att vi tror att det är vårt eget fel... Det är så mycket gällande flickors och kvinnors kroppar som vi inte ens diskuterar. 

- När jag växte upp hade vi inte mycket pengar, men jag hade mina föräldrars odelade uppmärksamhet. Hur ger man sina egna barn samma sak när deras pappa är president?, säger Michelle Obama i intervjun.

Du hör den exklusiva intervjun i dagens avsnitt av podden Studio DN. Lyssna i RadioPlay-appen eller via länken: radioplay.se/podcast/studio-dn

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än fem miljoner lyssnare varje vecka och når med det hela 50 procent av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar en miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem för våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster som verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien, och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktiga för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material

Relaterade nyheter