Gå direkt till innehåll
Foto: Miller Mobley, stylist: Meredith Koop, hår: Yene Damtew, smink: Carl Ray.
Foto: Miller Mobley, stylist: Meredith Koop, hår: Yene Damtew, smink: Carl Ray.

Pressmeddelande -

Michelle Obama gäst i Studio DN

I Studio DNs exklusiva poddintervju hör du USA:s före detta First Lady, Michelle Obama, berätta om livet i Vita huset. Hur hon faktiskt ogillar politik och tryggheten hon kämpat för att ge sina två döttrar.

Från start ville inte Michelle Obama ge några intervjuer alls till utländska medier. När hon till slut gav med sig var ett av kraven att hon endast träffar kvinnliga journalister. Som en av fyra europeiska journalister fick Katrine Marçal från Dagens nyheter och podden Studio DN träffa Michelle Obama. Bland de andra som fått intervjua henne finns Oprah Winfrey

Att träffa nationalmonumentet Michelle Obama innebär en rigorös mängd regler att förhålla sig till. Ingen fick ha med sig egna fotografer, journalisterna fick absolut inte ställa några frågor om politik och alla fick räkna med att bli granskade av de tre livvakterna som bevakade varje steg Michelle Obama tog.

- Det var mer som att träffa Beyoncé än att intervjua exempelvis Angela Merkel, säger Katrine Marçal, journalist på Dagens Nyheter. 

I intervjun hör du Michelle Obama berätta om hur det var att växa upp i den svarta arbetarklassen, med segregation och rasism. Hon berättar om att presidentparet gick i parterapi och om den långa vägen till att bli med barn, om missfallet och skammen.

Varför pratar vi inte om hur ett missfall känns?, säger hon och fortsätter:

- Det är väl för att vi skäms. För att vi tror att det är vårt eget fel... Det är så mycket gällande flickors och kvinnors kroppar som vi inte ens diskuterar. 

- När jag växte upp hade vi inte mycket pengar, men jag hade mina föräldrars odelade uppmärksamhet. Hur ger man sina egna barn samma sak när deras pappa är president?, säger Michelle Obama i intervjun.

Du hör den exklusiva intervjun i dagens avsnitt av podden Studio DN. Lyssna i RadioPlay-appen eller via länken: radioplay.se/podcast/studio-dn

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll