Gå direkt till innehåll
Magnus Hedman och Nemo Hedén i ny podd om beroende

Pressmeddelande -

Magnus Hedman och Nemo Hedén i ny podd om beroende

Som att utkämpa ett krig mot allt och alla, varje dag. Det var så livet kändes för Nemo Hedén och Magnus Hedman när de var mitt inne i sina beroenden. Idag är de båda nyktra och drogfria och vill hjälpa andra som är fast i missbruk. I sin podcast Hedman & Hedén - en beroendepodd pratar de om sådant som de själva hade behövt höra och försöker även råda bot på skulden och skammen. 

Varje onsdag, med start idag, kommer Magnus Hedman och Nemo Hedén ge sina personliga tips och råd för att komma ur ett missbruk. De vill att podden ska hjälpa till att sudda ut alla tabun kring att vara beroende och delar med sig av sina egna erfarenheter och fallgropar.

Min stora vändpunkt var när jag fick chansen att komma in på behandlingshem. Där fick jag förklarat för mig att detta verkligen är en sjukdom. Och när jag fick det så föll någon slags pollett ner. Jag var inte en dålig och hopplös människa. Jag var bara sjuk. Och det finns en lösning på denna sjukdom. Det var omskakande och gav mig hopp! Mitt i all sorg och smärta som jag kände där på behandlingshemmet, säger Nemo Hedén.

Vi vill sprida kunskap om den här sjukdomen. Vi har genom åren märkt att det finns en enorm okunskap kring beroendesjukdomen. Dessutom vill vi försöka tvätta bort tabun kring beroende, det är vårt huvudmål med den här podden. Man ska aldrig skämmas över att man är sjuk, säger Magnus Hedman.

Varje avsnitt har ett tema, exempelvis Medberoende, Återfall och Dubbelliv. Podden kommer gästas av bland andra Ola Rapace, Tommy Nilsson och Per Holknekt, som berättar sina personliga historier om beroende. Några av Magnus familjemedlemmar kommer även gästa podden för att berätta hur det är att ha en nära anhörig som missbrukar.


Hedman och Hedén - en beroendepodd 
Lyssna på första avsnittet av ” Hedman & Hedén - en beroendepodd” som nu finns tillgängligt på Podplay, via app eller webb

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka. Passionerade att göra vardagen roligare för målgrupper som våra kunder efterfrågar. Vi älskar underhållning och att skapa innehåll och marknadsföring med ljud så att du når fram till våra miljontals lyssnare med ditt budskap. Allt detta genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken NRJ och Rockklassiker, radiostationerna Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop samt digitalt på RadioPlay och Podplay. Vårt fokus är att generera värde för alla våra kunder, oavsett var vi möter dem.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll