Gå direkt till innehåll
Linda Fyrebo. Foto: Bauer Media
Linda Fyrebo. Foto: Bauer Media

Pressmeddelande -

​Linda Fyrebo lämnar Morrongänget för Rockklassiker

I 20 år har Linda Fyrebo varit en del av det oerhört omtyckta Morrongänget på Mix Megapol i Göteborg. Programmet, som firar 25-års-jubileum under 2020, har överlevt stationsbyten, personaländringar och teknikskiften, ligger fortfarande varmt i många göteborgares hjärtan. Nu lämnar hon och går till systerstationen Rockklassiker och deras morgonprogram Morronrock.

Morrongänget startade 1995 på stationen som då hette City 107, senare Radio City och Mix Megapol, och gjorde stationen till den mest framgångsrika kommersiella radiostationen per capita i Europa. Alla lyssnade på Morrongänget! Linda Fyrebo anslöt till redaktionen 2000, och har sedan dess varit en trogen radiokompis för Göteborgs lyssnare, tillsammans med Ingemar Allén och Peter Sandholt.

Nu ska Linda ta sig an en ny utmaning, när hon blir kollega med Jonas Nilsson och Hans Wiklund i Rockklassikers morgonprogram Morronrock.

Jag har jobbat i 20 år med Morrongänget och vi har haft upplevt så mycket tillsammans och har haft otroligt kul. Jag kände att det var dags att ta sig an nya utmaningar nu och när jag då fick det här erbjudandet från Rockklassiker så kändes det helt rätt att tacka ja. Jag började ju min karriär där för 20 år sedan när jag gick ut radioskolan och sände faktiskt just Morronrock sommaren 2000 innan jag anslöt till Morrongänget senare under året. Jag känner både Jonas och Hans sedan tidigare och jag tycker att det ska bli spännande att sända radio med dem. Jag älskar rock så jag tror att det kommer att passa mig perfekt!, säger Linda Fyrebo

Rockklassikers morgonprogram har sänts från Stockholm. Nu är en studio i Göteborg också under uppbyggnad.

- Under pandemin har det blivit tydligt att det inte är så viktigt var en programledare sitter rent geografiskt, många radioprogram har sänts från kök och vardagsrum, säger Rockklassikers programchef Daillou Axelsson.- Jag ser det som en stor fördel att vi sänder vårt morgonprogram från Sveriges två största städer samtidigt, det kommer att ta oss närmare lyssnarna. Linda är ett fantastiskt tillskott för Morronrock med sin långa erfarenhet av morgonradio, avslutar Daillou.

Kollegorna på Mix Megapol är glada för Lindas skull, och intygar att Rockklassiker får en fantastisk ny programledare.

- Vi har ju levt i en sorts familjesymbios i 20 år nu, det känns som att en del av mig blir amputerad, säger Peter Sandholt.

Ingemar Allén, som är ankare i Morrongänget, säger att Linda är svår att ersätta.

-Linda kommer lämna ett stort tomrum efter sig och vi kommer att sakna henne och hennes underbara skratt varje dag. Vi kommer inte att genomföra några stora förändringar i programmet i nuläget, men kanske har vi ett ess i rockärmen längre fram, säger Ingemar Allén.

Linda Fyrebo gör sin sista sändning tillsammans med Morrongänget den 22 december. Från och med 11 januari kan vi höra henne som en del av MorronrockRockklassiker

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka. Passionerade att göra vardagen roligare för målgrupper som våra kunder efterfrågar. Vi älskar underhållning och att skapa innehåll och marknadsföring med ljud så att du når fram till våra miljontals lyssnare med ditt budskap. Allt detta genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken NRJ och Rockklassiker, radiostationerna Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop samt digitalt på RadioPlay och Podplay. Vårt fokus är att generera värde för alla våra kunder, oavsett var vi möter dem.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll