Följ Bauer Media

Kvinna hittad invirad i taggtråd | Mordpodden

Pressmeddelande   •   Okt 27, 2017 12:13 CEST

Mordpodden med Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson

På söndag släpps en helt ny säsong av Mordpodden. Säsongens avsnitt utspelar sig i Göteborg. Precis som i många andra storstäder har det skett en hel del mord här. Det kommer vi få höra mer om i höst.

Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson berättar om den nya säsongen.

Varför valde ni Göteborg?

- Göteborg är ett av de mest önskade områdena från våra lyssnare och vi brukar säga att lyssnar de på oss så lyssnar vi på dem! Göteborg är en fantastiskt fin stad men precis som många andra storstäder har det också skett en hel del mord där. De vill vi ta en närmare titt på i höst.

Var det något fall som utmärkte sig och berörde er extra mycket?

- Alla fall berör oss på något sätt. Även om de skiljer sig åt i många avseenden har de en sak gemensamt. Minst en person mister livet på ett fruktansvärt sätt och lämnar människor bakom sig som tvingas leva med en enorm sorg och saknad. Det är viktigt för oss att ständigt påminna oss om att det vi berättar har hänt på riktigt och då blir man självklart berörd på köpet.

Hur många avsnitt är det i nya säsongen?

- Det kommer bli 10 avsnitt den här säsongen och vi har planerat det som så att de två sista kommer släppas på julafton respektive nyårsafton som en liten present från oss till våra underbara och uppskattade lyssnare!


Första avsnittet heter Taggtrådsmordet och handlar om ett fall från 1963 där en kvinna hittas i ett vattendrag invirad i flera meter taggtråd.


Premiär för säsong 5 av Mordpodden på söndag den 29 oktober.
Nya avsnitt publiceras varje söndag.

Lyssna på Mordpodden i RadioPlay-appen. Ladda ner appen till iPhone och Android.