Gå direkt till innehåll
Jason ”Timbuktu” Diakité gör podd om mat med matprofilen Frida Lund

Pressmeddelande -

Jason ”Timbuktu” Diakité gör podd om mat med matprofilen Frida Lund

I podden "Allt vi vill laga" låter Jason ”Timbuktu” Diakité och vininfluencern Frida Lund maten ta oss till platser vi aldrig besökt och kulturer vi aldrig upplevt. Tillsammans med sina gäster kommer de undersöka människan genom maten. Det första avsnittet släpps på fredag 22 oktober.

Utöver att bjuda på varma samtal tillsammans med sina gäster, samtalar Frida och Jason om allt som de vill laga – såväl i grytan som i sig själva. 

- Ambitionen har varit att göra en podd inte bara om mat och vin, utan också om oss själva. "Allt vi vill laga" handlar lika mycket om vad vi vill fixa i själen som vad vi vill laga till middag i helgen. Vi öppnar dörren till de där rummen inom oss själva som man helst inte besöker ensam och undersöker ämnen som berör oss, säger Frida Lund.

I säsongens första avsnitt av Allt vi vill laga kommer Jason och Frida att prata om comfort food. Vad är det? Varför gör viss mat att vi känner oss trygga och tröstade? Måste all comfort food innehålla potatismos? Och finns det egentligen något bra svenskt ord? Med i avsnittet för att bena ut detta är matprofilen, kokboksförfattaren och programledaren Lotta Lundgren.

Under säsongen funderar Frida och Jason dessutom på om den perfekt köttfärssåsen finns med Daniel Crespi och låter Sara Ask lära ut hur du kan få din treåring att äta - eller om det egentligen gör något om hen inte äter så mycket alls.

- I "Allt vi vill laga" undersöker vi vad maten och matlagningen betyder för oss, vi tittar närmare på varför vi äter det vi gör och vad som döljer sig bakom kryddorna, såserna och dryckerna. Jag och Frida lär känna varandra, våra likheter och olikheter. Eftersom vi i mångt och mycket är vad vi äter så är det också berättelsen om oss själva, säger Jason Diakité.

Poddens första avsnitt släpps på fredag den 22 oktober, sedan släpps ett nytt avsnitt varje vecka i åtta veckor.
Avsnitten släpps en dag tidigare, på fredagar – bara på Podplay.

Om programledarna:

Jason Diakité är inne på sitt fjärde decennium som artist och har fram till nu aldrig pratat om sitt stora matintresse. I november släpps dessutom hans bok Köttfärsås, en hyllning till Sveriges mest älskade maträtt.

Frida Lund är en av Sveriges främsta matprofiler. Med Instagramkontot @_fridalund sprider hon matglädje med sina enkla och geniala vardagsrecept. 2020 var Frida programledare för Youtubeserien VIN-tv och i augusti i år släpptes hennes senaste bok VIN från A till Ö.

Podden produceras av Soundtelling i samarbete med Mondial och Bauer Media

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air online och on demand med Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Elin Rösiö

Elin Rösiö

Brand Manager Podplay 070-835 25 38
Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79