Gå direkt till innehåll
Alexandra Nilsson och Linda-Marie Nilsson gör tillsammans podden "Storleken spelar roll"
Alexandra Nilsson och Linda-Marie Nilsson gör tillsammans podden "Storleken spelar roll"

Pressmeddelande -

Influencers slår tillbaka mot näthatet

Efter att bloggaren Alexandra Nilsson och kroppsaktivisten Linda-Marie Nilsson utsatts för näthat för sitt utseende beslöt sig kvinnorna att slå tillbaka. Så olika men ändå så lika. Idag har första avsnittet i podden - "Storleken spelar roll" premiär

Alexandra Nilsson har länge varit Sveriges största bloggare, tidigare känd under namnet "Kissie". För två år sedan träffade hon Linda-Marie Nilsson och de hittade gemenskap i näthatet som de utsätts för varje dag.

- Du är så äckligt smal att du ser ut som en man.

- Hur kan du visa upp din äckliga kropp? Du ser ut som en gris!

Ovan är riktiga kommentarer hämtade från Alexandras och Linda-Maries kommentarsfält i sociala kanaler. Näthatet drabbar dem båda, varje dag. I podden slår de tillbaka mot kroppshetsen och så vill de peppa alla att våga vara sig själva och sluta jämföra sig med andra.

Podden tar avstamp i kroppshets och skönhetsideal, men den kommer också att handla om allt annat som vi alla i vårt samhälle mäter i storlek och jämför med varandra. Allt från våra kroppar till våra Instagramkonton, vänskapskretsar och plånböcker. Det är därifrån poddens namn kommer, för i dagens samhälle spelar tyvärr storleken väldigt stor roll på många sätt, berättar Linda-Marie Nilsson

Första avsnittet av "Storleken spelar roll" har premiär idag och ett nytt avsnitt kommer varje onsdag.

Vem är Alexandra Nilsson?
De flesta känner nog Alexandra som Kissie, en av Sveriges största bloggare sen hon var tonåring. Idag driver hon en livstilsblogg med ca 120 000 läsare per dag och en YouTube-kanal med över 143 000 prenumeranter. 

Vem är Linda-Marie Nilsson?
Linda-Marie är författaren, influencern och kroppsaktivisten som med över 70 000 följare på Instagram varje dag sprider budskapet att du duger som du är till sina följare. 2018 gav hon ut boken ”Så lärde jag mig att älska min kropp” om sin resa från självhat till kroppskärlek och har två år i rad nominerats till pris på galan ”Årets nätängel”. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79