Gå direkt till innehåll
Peter Englund Foto: Thron Ullberg
Peter Englund Foto: Thron Ullberg

Pressmeddelande -

Idag släpps true crime-podden Söndagsvägen med Peter Englund

Idag släpps podden Söndagsvägen som utgår från boken med samma namn. Historien handlar om en mordutredning som var gigantisk 1965 men som är bortglömd idag. Historikern Peter Englund gick till botten med allt källmaterial för att skriva sin berättelse.

Söndagsvägen, som bygger på djupgående arkivstudier och intervjuer, är inte bara den sanna berättelsen om ett brott, utan är även en skildring av Sverige under rekordårens topp, och då inte bara av dess välstånd och framtidsoptimism, utan även av dess förträngda och mörka undersida. Poddens sex avsnitt ger dig det som inte stod i boken – från första idén till sista meningen.

Att göra en podd om "Söndagsvägen" var en ny och angenäm upplevelse för mig! Det handlar om exakt samma händelse som beskrivs där, men från en ny vinkel och på ett nytt sätt som bara är möjligt just i en podd, och med material som både belyser och kompletterar boken. Lite granna som en blandning av en "Directors cut" och en sådan där löpande kommentar från regissören man kan få till vissa DVD-filmerberättar Peter Englund.

Peter Englund är fil.dr i historia och professor. Han har skrivit en rad böcker om svensk och internationell historia, som i flera fall varit succéer även utomlands. Han är sedan 2002 ledamot av Svenska Akademien och var 2009–2015 dess ständige sekreterare.

Podcasten produceras av Commercial Content. Lyssna på podden "Söndagsvägen" på RadioPlay

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka och 2 miljoner per dygn på plattformar som Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker, Vinyl FM, Svensk Pop, Lugna Klassiker, Retro FM och alla våra poddar på RadioPlay.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79