Gå direkt till innehåll
Idag lanseras Radio Disney – John Lundvik debuterar som programledare

Pressmeddelande -

Idag lanseras Radio Disney – John Lundvik debuterar som programledare

John Lundvik gör debut som programledare på den nya stationen Radio Disney som startar idag på FM 104.7 i Stockholm och digitalt i hela landet. Stationen varvar feelgoodhits från de största artisterna och de bästa klassikerna med nyheter, tävlingar och överraskningar för lyssnare mellan 25 och 44 år.

- Det har alltid varit en dröm att få leda en radioshow, och vad kunde vara bättre än att få leda en station tillsammans med världens största underhållningsföretag och Europas största kommersiella radiobolag? Jag har alltid varit ett stort fan av Disney, som ju är så mycket mer än tecknade filmer, men jag ser fram emot att lägga min egen personliga touch på stationen. Jag hoppas så många som möjligt vill följa min resa, säger John Lundvik, som också haft flera roller i Disneyfilmer, bland annat som vuxna Simba i Disney’s Lejonkungen från 2019.

John Lundvik får sällskap av radioveteranerna Thomas Hindersson, Karolina Widerström, Jonas Rhodiner och Paul Haukka som turas om att göra lyssnarna sällskap genom dagen. Under morgonen serveras nyheter varje timme. Tävlingar, gästartister och andra överraskningar blir inslag i långa musikpass.

- Vi har hittat en helt unik profil för Radio Disney, skräddarsydd för en vuxen publik som önskar innehåll serverat som sällskap genom en aktiv dag. Tillsammans med Disney som partner ser vi fram mot att skapa underhållning på ett helt nytt sätt On Air, Online och Ondemand - ett plattformsoberoende format där exempelvis ”Feel Good” musiken vi spelar är designad efter beteendet hos lyssnarna. Samarbetet med Disney ger oss möjlighet att skapa ljudunderhållning på ett helt nytt sätt som stärker innehållet till vår publik och samtidigt ger vi annonsörer ett mer attraktivt erbjudande, säger Linda Palmgren, vd Bauer Media.

Musikprofilen på Radio Disney är feelgoodhits och är särskilt kurerad för målgruppen. Genom samarbetet med det franska startupbolaget MusicDatak säkerställs en genuint insiksiktsdriven repertoar. MusicDatak analyserar den mest streamade musiken över alla stora digitala plattformar i Sverige, i realtid, inklusive till exempel TikTok, Spotify, Apple Music, Google Music, YouTube och Shazaam.

- Musik har alltid varit helt centralt för Disney, det märks i våra filmer och serier, men också på hur många som streamar vår musik. Samtidigt skapar den digitala utvecklingen nya möjligheter, vi vet vad lyssnarna tycker om, det går att interagera med dem på helt nya sätt och självklart distribuera bredare. Då kände vi att det var helt rätt tid för oss att kliva in på radiomarknaden. Det har varit fantastiskt att få utveckla det här formatet tillsammans med Bauer Media och våra andra samarbetspartners. Nu ska det bli spännande att se hur Radio Disney tas emot, säger Hans van Rijn, SVP och Country Manager, The Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Radio Disney kommer att sändas på FM 104.7 i Stockholm och över alla digitala plattformar. Stationen går live kl. 10:00 den 13 januari, då John Lundvik gör sin debut som radioprogramledare.

Programledare Radio Disney

Vardagar:
• 06:00-10:00 Thomas Hindersson
• 10:00-15:00 John Lundvik
• 15:00-18:00 Karolina Widerström och Jonas Rhodiner
• 18:00-22:00 Paul Haukka

Helger:
• 09:00-13:00 Thomas Hindersson
• 13:00-18:00 Paul Haukka

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll