Gå direkt till innehåll
Idag lanseras Poddindex.se

Pressmeddelande -

Idag lanseras Poddindex.se

Idag är det världspremiär för Poddindex, en lista med certifierad och validerad podcastmätning. På sajten visas data över räckvidd för större delen av Sveriges största och populäraste poddar. Den nya mätmetoden är framtagen av Sveriges Annonsörer tillsammans med Bauer Media, Sveriges Radio, Acast och MTG Sverige.

Bauer Media har tillsammans med arbetsgruppen utvecklat metoden under två års tid och resultatet är en viktig milstolpe för podcast som annonsmedia.

- Podcastlyssningen växer kraftigt men har saknat transparent och konsekvent publikmätning. Det är en global problematik som hämmat den kommersiella tillväxten i mediet men också ett högst lokalt problem som skapat osäkerhet på den svenska marknaden. Vi vet vad starka valutor gjort för tillväxten i radio och det är därför en stor framgång att vi samarbetat över bolagsgränser för att nu erbjuda marknaden en tydlig och transparent valuta för podcasts, säger Mattias Björkman, Digital affärsutvecklingschef på Bauer Media.

Bauer Medias podcastportfölj utgör tillsammans med den digitala radiolyssningen ett starkt plattformsneutralt räckviddstillskott till FM-radio. Bauer Media befäster därmed sin starka ställning som störst i Sverige på ljud.

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är störst i Sverige på ljud. Vi äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl samt Svensk Pop. Dessutom samarbetar vi med NRJ. Vår plattform RadioPlay är fullmatat med ljudunderhållning där vi också samlat några av Sveriges största poddar. Bauer Media har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige. 

Presskontakt

Mattias Björkman

Mattias Björkman

Digital affärsutvecklingschef 070-241 70 57

Relaterat innehåll