Gå direkt till innehåll
Misslyckade brott på RadioPlay
Misslyckade brott på RadioPlay

Pressmeddelande -

​Hotellråttor, klantiga kidnappare och skalbolag i Sveriges mest annorlunda brottspodd

Den efterlängtade succépodden Misslyckade brott är äntligen tillbaka med sin andra säsong. Podden handlar om verkliga fall där ingenting går som planerat. Bakom podden står journalisterna och producenterna Mattias Bergman och Andreas Utterström. Idag lanseras den andra säsongen på RadioPlay.

I podden kommer du få höra om den misslyckade kidnappningen av finansmannen Peter Wallenberg och hur man lyckas spränga Stockholm tio gånger utan att skada en enda människa. Dessutom hör du berättelsen om ekobrottslingen som inte kunde låta bli att sätta ihop en svindel av sin egen konkurs.

Det är såklart superkul att första säsongen gick så bra. Intresset för brottspoddar verkar aldrig svalna och vi tycker det är spännande att visa att många brottslingar inte vet vad de håller på med, säger Andreas Utterström.

Gensvaret har varit sjukt. Lyssnare, kompisar och kolleger har kommit med tips om fall. Nu har vi tio nya case. Själv är jag väldigt förtjust i berättelsen om fasadklättraren som gör inbrott på Grand Hôtel 1926 men jagas på flykten av en rasande amerikansk kvinna, säger Mattias Bergman.

Vad är då ett bra misslyckat brott?

För det första måste det vara underhållande. Och därför får det inte vara för brutalt – mord och sexbrott kommer inte in i den här podden. De här brottslingarna är i grunden alltid ganska tragiska figurer, men det de har gjort får inte ha förstört andras liv totalt, förklarar Andreas Utterström.

Nytt avsnitt varje torsdag. Lyssna i RadioPlay-appen eller via: radioplay.se/podcast/misslyckade-brott

Vi vill ha nya fall att berätta om! Har du varit med om eller hört talas om ett misslyckat brott? 
Maila in ditt tips

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll