Gå direkt till innehåll
Peter Jöback under inspelningen av "En Artist - Ett Album". Foto: Sven Hallberg
Peter Jöback under inspelningen av "En Artist - Ett Album". Foto: Sven Hallberg

Pressmeddelande -

Hör Peter Jöback prata om albumet han aldrig tänkte göra

En Artist – Ett Album är en dokumentärpodd om Sveriges största artister och deras största album. I avsnitten som släpps idag får vi höra Peter Jöbacks minnen kring inspelningen av "Jag kommer hem igen till jul", ett album som han aldrig tänkte göra. I år är det 20 års-jubileum för en av Sveriges mest populära julskivor.

I podden får vi höra Peter berätta om hur viktig albumet ”Jag kommer hem igen till jul” var och fortfarande är för honom. Till en början var han inte alls positivt inställd till att spela in en julskiva.

- Skämtar du med mig? En julskiva?! Det är ju fan det sista man gör i karriären, hur desperat kan man bli, utbrast Peter när han fick idén om en julskiva på svenska presenterad för sig av skivbolaget Sony Music.

I serien berättar Peter öppet om sin tuffa uppväxt och, den till en början, mindre lyckade karriären som popstjärna. Han berättar om skivbolagets plan att göra honom till den nästa George Michael och hur han aldrig togs på allvar av musikrecensenterna.

- När jag gjorde mina första plattor så lyssnade folk inte på mina skivor, de här som skrev om dem, de enda de var intresserade av var att veta om jag låg med en tjej eller kille, berättar Peter.

- Det känns riktigt kul att ha en renodlad musikpodd i Podplay-katalogen. Att vi lyckats locka Sveriges största artister att dela med sig av sina minnen kring skapandet av deras mästerverk, som blivit en del av svensk musikhistoria, känns extra bra förstås, säger Henrik Funke, Produktchef för Podplay.

Sven Hallberg träffar Peter Jöback och de människor som fanns omkring honom och albumet, bland andra, Lars Halapi, Kristian Luuk, Sarah Dawn Finer, Marie Dimberg, Leif Käck och Andreas Mattsson.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Henrik Funke

Henrik Funke

Produktchef Podplay 070-746 63 37
Johanna Wiberg

Johanna Wiberg

Podcast Manager Podplay 070-362 03 32

Relaterat innehåll