Gå direkt till innehåll
Hjärtskärande och skrämmande historier i podden Olösta fall

Pressmeddelande -

Hjärtskärande och skrämmande historier i podden Olösta fall

Idag får RadioPlay ett efterlängtat tillskott i den populära true crime-genren. I podden "Olösta fall" pratar programledarna bland annat med anhöriga till de drabbade, som berättar om skrämmande och hjärtskärande historier om de olika fallen. Inget för den känslige alltså.

Det berättas om fall som ingen kan ha undgått, vi går djupare in i dubbelmordet i Linköping och fallet om Helena Andersson i Mariestad för att nämna några. Även mer okända fall får utrymme i podden. I premiäravsnittet kommer dottern till Kenneth Lundström i Ängelholm, som dog under mystiska omständigheter, få berätta sin historia.

Det är Sofie Nyblin och Nathalie Seow som står bakom Olösta fall. De träffades 2017 när de studerade på Malmö Universitet och upptäckte sitt gemensamma intresse för kriminalfall. Genom podden vill Sofie och Nathalie uppmärksamma de fall som behöver mer uppmärksamhet om de någonsin ska kunna lösas. De väljer nu att släppa andra säsongen av podcasten på RadioPlays plattform.

-Vi ser fram emot att äntligen släppa vår andra säsong som vi jobbat hårt med bakom kulissernaGenom att bli en del av RadioPlay kan vi satsa mer på Olösta fall. Nu kan vi nå ut till fler och då också hjälpa fler anhöriga vilket var vårt mål från början när vi startade podden, säger Sofie Nyblin.

True Crime är fortfarande en enormt populär genre i poddvärlden och det här är en podcast som fokuserar på den genren med en annan slags vinkling. Till skillnad från våra andra andra true crime-poddar så fokuserar Olösta fall på de fall som faktiskt inte blivit lösta. Förutom att det är en riktigt spännande och bra podcast så är det också fantastiskt roligt att få jobba med de här talangerna till programledare - Nathalie och Sofie, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på RadioPlay/Bauer Media

Det första avsnittet på andra säsongen av Olösta fall släpps idag. Lyssna på avsnittet i RadioPlay-appen eller här.

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll