Gå direkt till innehåll
Hjärtskärande och skrämmande historier i podden Olösta fall

Pressmeddelande -

Hjärtskärande och skrämmande historier i podden Olösta fall

Idag får RadioPlay ett efterlängtat tillskott i den populära true crime-genren. I podden "Olösta fall" pratar programledarna bland annat med anhöriga till de drabbade, som berättar om skrämmande och hjärtskärande historier om de olika fallen. Inget för den känslige alltså.

Det berättas om fall som ingen kan ha undgått, vi går djupare in i dubbelmordet i Linköping och fallet om Helena Andersson i Mariestad för att nämna några. Även mer okända fall får utrymme i podden. I premiäravsnittet kommer dottern till Kenneth Lundström i Ängelholm, som dog under mystiska omständigheter, få berätta sin historia.

Det är Sofie Nyblin och Nathalie Seow som står bakom Olösta fall. De träffades 2017 när de studerade på Malmö Universitet och upptäckte sitt gemensamma intresse för kriminalfall. Genom podden vill Sofie och Nathalie uppmärksamma de fall som behöver mer uppmärksamhet om de någonsin ska kunna lösas. De väljer nu att släppa andra säsongen av podcasten på RadioPlays plattform.

-Vi ser fram emot att äntligen släppa vår andra säsong som vi jobbat hårt med bakom kulissernaGenom att bli en del av RadioPlay kan vi satsa mer på Olösta fall. Nu kan vi nå ut till fler och då också hjälpa fler anhöriga vilket var vårt mål från början när vi startade podden, säger Sofie Nyblin.

True Crime är fortfarande en enormt populär genre i poddvärlden och det här är en podcast som fokuserar på den genren med en annan slags vinkling. Till skillnad från våra andra andra true crime-poddar så fokuserar Olösta fall på de fall som faktiskt inte blivit lösta. Förutom att det är en riktigt spännande och bra podcast så är det också fantastiskt roligt att få jobba med de här talangerna till programledare - Nathalie och Sofie, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på RadioPlay/Bauer Media

Det första avsnittet på andra säsongen av Olösta fall släpps idag. Lyssna på avsnittet i RadioPlay-appen eller här.

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material

Relaterade nyheter