Gå direkt till innehåll
Hasse Bronténs möte med Malexandermördaren

Pressmeddelande -

Hasse Bronténs möte med Malexandermördaren

Idag släpps den dokumentära podden "Jag var där" som handlar om Sveriges stora nyhetshändelser - med människorna som blev en del av dramat. I första avsnittet får vi lyssna till Hasse Brontén som var en av poliserna som grep en av Malexandermördarna

Programledare för podcasten är Andreas Utterström och Mattias Bergman som har gjort poddar tillsammans sedan 2015. Rösterna känns igen från poddarna "Misslyckade brott" och "Misslyckade affärer" som också hittas på RadioPlay

- Intresset för de stora, dramatiska händelserna verkar nästan omättligt bland poddlyssnarna. I varje avsnitt försöker vi berätta historien på ett nytt sätt, säger Andreas Utterström.

- Vi har bägge varit inne i Anna Lindh-mordet, Palmemordet, tsunamin och Siba-kidnappningen när vi jobbat som nyhetsjournalister. Men de människor som intervjuas i Jag var där har gett oss nya perspektiv. Det är väldigt starka berättelser som ger en annan inblick i vad som egentligen hände, säger Mattias Bergman.

Vilka är Mattias och Andreas?
Mattias Bergman är kommunikationskonsult och konceptutvecklare. Han har tidigare varit journalist på bland annat Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Andreas Utterström är skribent och kommunikationskonsult med bakgrund som journalist. Han anlitas också ofta av radio och tv som expert på amerikansk politik.

Tillsammans driver Mattias och Andreas "Commercial Content", en specialistbyrå för innehåll mot företag. 

Podden finns nu på RadioPlay och nytt avsnitt kommer varje onsdag. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material