Gå direkt till innehåll
Han blev Årets Röst 2021

Pressmeddelande -

Han blev Årets Röst 2021

Björn Natthiko Lindeblad är Årets Röst 2021.

Idag arrangerade Resumé och Bauer Media för fjärde gången evenemanget Sound Stockholm, som syftar till att belöna och uppmärksamma och stimulera kreativt ljud.

Under evenemanget delas Sound Awards ut i tre kategorier där vinnaren av Årets Röst 2021 blev Björn Natthiko Lindeblad som i sin ljudbok och sitt sommarprat har berört mängder av lyssnare.

Juryns motivering till Årets Röst 2021 lyder: Med stor närvaro, hjärta och mycket värme berör årets röst på riktigt. En röst som verkligen trollbinder sin publik och fångar örat genom sin magi. Stort grattis Björn Natthiko Lindeblad, vinnare av Årets Röst 2021.

Under Sound Awards delades också priser ut för Årets Ljudinnovation och Årets Ljudbranding.

Vinnare av Årets Ljudinnovation 2021 blev Dramaten med motiveringen:

Vinnaren av årets ljudinnovation 2021 har på ett smart och innovativt sätt utvecklat en lösning som breddar målgruppen och når sin publik med en ljudupplevelse väl värd att minnas. Med tekniken som möjliggörare har upplevelsen förstärkts och skapat dramatik så nära en liveföreställning åhöraren och publiken kan komma. Stort Grattis Dramaten och DVA Studio, vinnare av Årets Ljudinnovation 2021.

Vinnare i kategorin Årets Ljudbranding gick till Lenovo med motiveringen: Vinnaren av årets ljudbranding 2021 har lyckats skapa en identitet som tar för sig på ett kreativt och modigt sätt, väl anpassat för målgruppen. I en tid där ljudidentitet får större betydelse är idékraften spot on och ger en träffsäker ljudbranding som verkligen slår igenom med full kraft. Stort grattis Lenovo och Ehrenstråhle, vinnare av Årets Ljudbranding 2021.

Vinnarna fick en vacker glasskulptur i form av ett öra från Stockholms GlasbrukSkansen samt att 30 000 kr skänktes i vinnarnas namn till MusikBojen som verkar för att utsatta barn och ungdomar får tillgång till musikterapi.


Juryn för Sound Awards 2021 bestod av:

Linda Palmgren, Juryordförande & CEO, Bauer Media
Bella Goldman
, Marknads- och kommunikationsdirektör, Lidl
Christian Roussos
, Copywriter & Ljudproducent, Dobedai Produktionsbyrå
Emma Cedell
, Media Manager, Samsung
Emma Thorp
, CEO, Scream
Erik Modig
, forskare, Handelshögskolan i Stockholm
Fredrik Simonsson
, CD Creative Lead, Nord DDB
Fredrik Svedjetun
, Chefredaktör, Resumé & Dagens Media
Markus Norberg
, Investment Director, OMD
Sophia Lindholm
, Art Director, Forsman & Bodenfors

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är Sveriges största audiohus. Vi är marknadsledande inom radio och tillsammans med våra digitala plattformar når vi närmare 5 miljoner lyssnare varje vecka.

Vi älskar underhållning och strävar efter att göra vardagen roligare för våra lyssnare, oavsett var vi möter dem. Genom Podplay med tusentals populära poddar samt RadioPlay med Sveriges största radiostation Mix Megapol eller våra kanaler NRJ, Rockklassiker, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop aktiverar vi våra kunder regionalt eller över hela Sverige.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella ljudoperatör som verkar på sju marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien och Storbritannien och når mer än 26 miljoner lyssnare dagligen.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn
Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn