Gå direkt till innehåll
Fotbollsyra på Podplay

Pressmeddelande -

Fotbollsyra på Podplay

Podplay sparkar igång det nya året med dubbelt fotbollsfokus. Tillsammans med produktionsbolaget Dobb inleder nu Bauer Media ett distributions- och produktionssamarbete kring poddarna Fotbollsmorgon och Big Six för att nå ännu fler lyssnare.

Bauer Medias podcastplattform Podplay gör en storsatsning inom sportkategorin och planerar att släppa flertalet fotbollspoddar under våren, där Fotbollsmorgon och Big Six är först ut. Genom samarbetet vill parterna stärka utbudet inom sportpoddar och både utveckla befintliga poddar samt producera nya format som skapar engagemang och lockar sportintresserade lyssnare.

- Vi kan se att intresset för både dagliga poddar och fotbollspoddar ökar. Därför är det oerhört spännande att inleda ett samarbete med Dobb och deras dagliga podcast Fotbollsmorgon samt podden Big Six. Podplay har som mål att arbeta tillsammans med Sveriges bästa produktionsbolag, så samarbetet med Dobb känns helt klockrent, säger Henrik Funke, Produktchef Podplay.

- Det känns otroligt roligt att få ingå ett samarbete med Bauer Media och Podplay. Fotbollsmorgon och Big Six har på kort tid fått en stor publik och vi tror att vi tillsammans med Bauer Media både kan skapa en bättre produkt och nå ut till ännu fler lyssnare, säger Anders Nettelbladt, kanalchef på Dobb.

- Vi har lång erfarenhet att göra webb-tv, så vi ser väldigt mycket fram emot att ta del av Bauer Medias expertis att skapa en perfekt ljudupplevelse, säger David Fjäll, grundare av Dobb och programledare för Fotbollsmorgon.


Om Fotbollsmorgon
Ett nyhetsprogram som sänds varje vardag mellan 07.00 - 09.00 samt varje lördag 10.00 - 12.00. Programmet leds av David Fjäll, Jesper Hofmann och Axel Insulander som tillsammans med återkommande panel tar sig an det viktigaste som händer i fotbollsvärlden. Fokus ligger främst på senaste nytt om Allsvenskan, Premier League, Champions League och våra landslag. Varje dag bjuds aktuella gäster in till programmet för att antingen medverka på plats i studion eller via länk eller telefon. Programmet startade 15 augusti 2022 och sänds live via Youtube & Twitch med bild, och släpps som podcast någon timma efter inspelning. Lyssna här.

Om Big Six
En podcast som fokuserar på storlagen i Premier League. Big Six gör två avsnitt varje vecka, ett program direkt efter avslutad omgång på måndagar och ett avsnitt på torsdagar inför den kommande omgången. Ofta med gäster som på olika sätt följer Premier League nära. Programmet görs av Jesper Hofmann och Fabian Jalkemo. Big Six startade först som ett webb-tv-program på DobbTV men är sedan juli 2022 en podcast. Lyssna här.

Om DobbTV
Ett produktionsbolag som är specialiserade inom sportprogram och livesändningar. Startade 2005 som produktionsbolag till kanalen FanTV som då var en del av SvenskaFans.com. 2008 köptes SvenskaFans, FanTV och Dobb av Stampen men för snart 10 år sedan valde grundarna Michael Fahlstedt och David Fjäll att starta om verksamheten i egen regi, därav namnet Dobb 2.0 AB. Under 2022 valde Dobb att göra en nysatsning på Fotbollsmorgon med både bild och ljud, och även släppa Big Six fritt som en podcast med två avsnitt i veckan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Henrik Funke

Henrik Funke

Produktchef Podplay 070-746 63 37
Anders Nettelbladt

Anders Nettelbladt

Kanalchef DobbTV 070-856 66 08