Gå direkt till innehåll
Försvarsadvokater i ny podcast: - Därför försvarar vi mördare

Pressmeddelande -

Försvarsadvokater i ny podcast: - Därför försvarar vi mördare

Idag har podcasten "Skyldig?" premiär på RadioPlay. I podden möts försvarsadvokaterna Kristofer Stahre och Martin Persson som berättar hur det är att jobba inom rättsväsendet. Lyssnarna kommer få insikt i både gamla och aktuella mål, samtidigt som advokaterna kommer försöka förklara vad som egentligen har hänt, ur ett helt annat perspektiv - försvararperspektivet.

Advokaterna Martin Persson och Kristofer Stahre visste tidigt att de ville bli försvarsadvokater. Orsakerna var olika men viljan att stå upp för och försvara de utsatta förenade dem. Martin och Kristofer har genom åren varit försvarsadvokater i över tusen rättegångar och i många uppmärksammande rättsfall. Efter drygt tio år i brottmålsbranschen valde de att starta byrå tillsammans: Stahre Persson Advokatbyrå.

Varje måndag delar Martin och Kristofer med sig av sin vardag. Hur är det egentligen att arbeta som försvarsadvokat? Hur kan man försvara en mördare och hur kommer det sig att vi läser i tidningarna om brottslingar som släpps fria? Vi kommer också få höra alla smaskiga detaljerna från välkända brottsfall som tidningarna inte vill, eller kan, berätta om.

I första avsnittet svarar Kristofer och Martin på den vanligaste frågan försvarsadvokater får: Hur kan ni försvara mördare och terrorister? 

- Folk undrar säkert om vi är hemska människor, om vi inte har något samvete och hur vi alltid kan ta den elaka personens sida. Kanske tror de också att vi identifierar oss med de personerna som vi försvarar. Det är just den här typen av frågeställningar vi vill ge svar på i podcasten, säger Kristofer Stahre

Det handlar främst om att vi också är medmänniskor. När man blir inlåst i en arrestcell med en gul madrass indränkt i urin är du inte särskilt stor som människor, oavsett om du är skyldig eller inte. Då är vi försvarsadvokater där som enda stödsäger Martin Persson.

Lyssna på premiäravsnittet av Skyldig? i RadioPlay-appen eller via länken: www.radioplay.se/podcast/skyldig


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll