Gå direkt till innehåll
Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson från nylanserade podcasten Sanny & Svensson
Sanny Lindström och Johan ”MrMadhawk” Svensson från nylanserade podcasten Sanny & Svensson

Pressmeddelande -

Expressen lanserar Sveriges största podcast om svensk hockey i samarbete med Bauer Media

Podcasten är först ut i ett samarbete mellan Expressen och Bauer Media. Expressen publicerar redan idag populära podcasts såsom Disco & Noa, Politikpodden och Kick and Rush. Men podcastlyssnandet i Sverige fortsätter att utvecklas starkt och under hösten planerar Expressen att utöka sin närvaro på podcastmarknaden, en satsning som görs i samarbete med Bauer Media och plattformen RadioPlay.

”Lanseringen av Sanny & Svensson visar att Expressen har de profiler och den innehållsproduktion som krävs för att göra framgångsrika poddar”, säger Joakim Rydström som är audioredaktör på Expressen.

Expressen startade tidigare i år podden Disco & Noa, om Allsvenskan i fotboll, som också har nått imponerande räckviddssiffror. Den rankar näst högst bland poddar om Allsvenskan på Poddindex.se.

Under hösten kommer Expressens befintliga podcasts att flytta till Bauer Medias podcastplattform RadioPlay. Men som idag kommer de finnas tillgängliga på Expressen och övriga plattformar där poddar finns.

”Vi ser enorm potential i innehållet och kunnandet från tidningar och magasin. Att komplettera nuvarande utbud på Expressen med podcast är en naturlig utveckling och vi ser fram emot att vara en del av det. Vi satsar intensivt för att bredda vårt digitala utbud och har idag många av Sveriges största podcasts. Det känns riktigt bra att nu samarbete med Expressen, vi är övertygade om att vi tillsammans kan nå en större digital publik”, säger Henrik Funke, Bauer Media.

”Det känns kul att nu få jobba med Bauer Media som blir en viktig samarbetspartner för oss eftersom de har plattformen och kunnandet för att vi ska kunna att nå en större publik på poddmarknaden”, säger Joakim Rydström.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka och 2 miljoner per dygn på plattformar som Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker, Vinyl FM, Svensk Pop, Lugna Klassiker och alla våra poddar på RadioPlay.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30