Gå direkt till innehåll
Ett historiskt jubileum

Pressmeddelande -

Ett historiskt jubileum

Historiepodden har precis släppt sitt hundrade avsnitt. – Det är en känsloladdad milstolpe, konstaterar podcastkreatörerna och firar genom att ta en promenad längs minnenas allé.

I över två år har gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson bjudit på den ena rykande inaktuella händelsen efter den andra. Det har varit en spännande resa som genererat en stor och hängvien lyssnarskara, flertalet medieframträdanden och två hedersvärda utmärkelser: Sveriges bästa samhällspodd och Sveriges tredje bästa podcast alla kategorier.

Att Historiepodden är en framgångsaga råder det inga tvivel om, men hur kläcktes idén?

Jag hade länge velat ge mig in i poddvärlden men behövde slå ihop mig med någon som kunde lite om den tekniska biten. Jag visste att Robin var duktig på sådant, så när vi satt hemma hos honom en kväll delade jag med mig av min dröm och det visade att han hade gått i liknande tankar, säger Daniel.

Att podden skulle handla om historiska skeenden var givet i och med att de båda är historielärare som brinner för ämnet, men det dröjde flera månader innan de kom till skott.

När vi väl hade börjat spela in blev vi kräsna. Inget kändes tillräckligt bra för att publiceras, men efter många om och men tog vi mod till oss och släppte det första avsnittet: ”Krimavsnittet”. Nu är vi helt plötsligt uppe i vårt hundrade, och även om resan stundtals varit krävande är det bland det bästa och roligaste vi gjort, säger Robin.

Historiepodden har varit en del av RadioPlays podcastfamilj i snart ett år, vilket vi är oerhört stolta över. Mer om Daniel och Robins väg från idé till succé kan du höra i ”Jubileumsavsnittet” som du hittar i vår app eller på RadioPlay.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Funke, programchef RadioPlay
Tel: 070-746 63 37
E-mail: henrik.funke@bauermedia.se

Jennifer de Waard, podcastproducent
Tel: 073-757 12 44 
E-mail: jennifer.dewaard@bauermedia.se

Ämnen

Kategorier


Bauer Media Group äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl, Svensk Pop i Stockholm samt playtjänsten RadioPlay. Dessutom samarbetar Bauer Media Group med NRJ i Sverige. Bauer Media Group har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn

Relaterat innehåll