Gå direkt till innehåll
Dokumentära berättelser - en podcast om gripande livshistorier

Pressmeddelande -

Dokumentära berättelser - en podcast om gripande livshistorier

RadioPlay lanserar idag podcasten Dokumentära berättelser. Följ med journalisterna Ylva Savér och Sidiri Ekenryd då de möter människor som delar med sig av sina livsavgörande ögonblick och unika livshistorier. I avsnitten hörs även advokater, poliser och psykologer som ger sin professionella syn på saken och fördjupar förståelsen av berättelserna.

Ylva Savér och Sidiri Ekenryd lärde känna varandra under journalistutbildningen när de upptäckte deras gemensamma intresse för att berätta historier med samhällsförankring. Att höra riktiga människor med ofta gripande livshistorier och förmedla det genom radio blev så småningom något de ville satsa på genom podcasten Livsöden som kom ut 2017. Nu lanserar de, tillsammans med RadioPlay, sin nya podcast Dokumentära berättelser, som har ett längre format och ett starkare dokumentärt grepp.

- Vi har alltid varit övertygade om att verkligheten slår fiktionen när det kommer till berättelser. Det finns så många människor som varit med om händelser som man knappt tror är sanna, och det är dessa röster vill vi förmedla, säger Sidiri Ekenryd.

Ylva är journalist med en pol.kand i Statvetenskap, och Sidiri är journalist och legitimerad gymnasielärare med inriktning psykologi och samhällsvetenskap. De är båda hemmahörande i Stockholm.

- Podcastformatet är så unikt med sitt sätt att lyssnaren kommer så nära berättelsen. I en riktigt bra podcast kan det nästan kännas som att man som lyssnare är en del av historien. Det är det vi satsar på i Dokumentära berättelser, säger Ylva Savér.

Det första avsnittet handlar om romansbedrägerier på nätet, där man får höra Eva-Marias historia om när hon blev lurad på pengar efter att ha funnit kärleken på match.com.

- Vi har jobbat med dessa avsnitt under så lång tid – med research, intervjuer och klippning. Att äntligen släppa premiäravsnittet känns därför fantastiskt. Vi hoppas att våra avsnitt stannar kvar hos lyssnarna även efteråt, att historierna man får höra är värda att reflektera över, säger Sidiri Ekenryd.

Dokumentärgenren går fortfarande som tåget och med den här fantastiska produktionen kan vi stolt fortsätta vår satsning på dokumentära poddar. Det är jätteroligt att få jobba med Ylva och Sidiri som båda är proffsiga journalister och som skapat den här kvalitativa produkten, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef RadioPlay.


Dokumentära berättelser släpper nytt avsnitt varje fredag.
Lyssna på premiäravsnittet i RadioPlay-appen eller via länken: radioplay.se/podcast/dokumentara-berattelser

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air online och on demand med Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat material

Relaterade nyheter