Gå direkt till innehåll
Gry Forssell tar emot priset som ”Årets programledare” på Radio -och poddagen 2018. Foto: José Figueroa
Gry Forssell tar emot priset som ”Årets programledare” på Radio -och poddagen 2018. Foto: José Figueroa

Pressmeddelande -

Chans till nytt prisregn för Bauer Media under Radio -och Poddagen

Idag presenterade Radioakademin nomineringarna till Guldörat 2019. Bauer Medias radio – och poddprofiler kan vinna pris i flera av kategorierna.

För ett år sen stod Mix Megapols morgonankare, Gry Forssell på scen som vinnare av Årets programledare, framröstad av svenska folket. Rockklassikers programledare Mic Michaeli vann priset som Årets rookie. Amanda Colldén och Anna Dahlbäck vann priset för Årets podd med Alla Våra LiggRadioPlay.

Även i år är Gry Forssell en av de nominerade, den här gången tillsammans med hela morgonshowen, Gry Forssell med VännerMix Megapol, i kategorin ”Årets radioprogram”. Andra nomineringar för Bauer Media är Årets radioupplevelse när prins Carl Philip kom ut som rockfantast under en intervju med RockklassikerÅrets poddproduktion kan vinnas av den välproducerade podden Misslyckade affärer som hittas på RadioPlay och även podden Konspirationsteorier kan vinna priset för Årets nykomling/podd. I kategorin Årets nykomling/radio har Bauer Media hälften av nomineringarna - Niclas Belfrage, producent och Klara Doktorow, programledare på NRJ Morgon med Adam AlsingAdam som själv även kan vinna priset som Årets programledare/podd.

Alla Våra Ligg och Framgångspodden är med i omröstningen av Årets Podd. En rolig nyhet för i år är att det är publiken som utser Årets podd! Omröstningen sker på www.guldörat.se och där finns all information om hur det går till.

Pristagarna inom varje kategori offentliggörs på Radio- och Poddagen, som arrangeras 18 september på Münchenbryggeriet i Stockholm. Samma kväll utses också vinnaren av Årets programledare/radio samt Årets hederspristagare.

Guldörat (tidigare Stora Radiopriset) är den svenska radio- och poddbranschens eget pris och delas årligen ut av Radioakademin. Radioakademins styrelse utser samtliga vinnare med undantag för Årets podd som alltså för första gången avgörs av publiken via omröstning på www.guldörat.se och Årets programledare som sedan tidigare bestäms av publiken, via Kantar Sifos lyssnarundersökningar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll