Följ Bauer Media

​Bauer startar digitalradiosändningar i Göteborg och Malmö via DAB+

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2020 10:58 CET

Bauer Media startar idag reguljära digitalradiosändningar i Göteborg och Malmö.  Sammanlagt 10 radiokanaler kommer nu att nå lite mer än 40 procent av befolkningen via DAB+. Bauer Media sänder sedan tidigare digitalradio över hela Stockholm.

Göteborg och Malmö får nu nya radiostationer som Rockklassiker Hårdrock, Nostalgi, Vinyl FM, Svensk Pop och Lugna Klassiker.

- I hela Europa växer lyssningen av digitalradio via DAB+. Det blir fantastiskt kul för lyssnarna i Stockholm, Göteborg och Malmö som får flera nya radiokanaler att lyssna på. DAB+ är det naturliga steget för att framtidssäkra och utveckla radiomediet för lyssnarna, säger Teemu Korhonen, Distributionschef på Bauer Media.

BauerMedia planerar att under 2021 fortsätta bygga ut sändningar för DAB+ till ytterligare städer i Sverige, så att radioutbudet ökas och når ännu fler radiolyssnare.

Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka. Passionerade att göra vardagen roligare för målgrupper som våra kunder efterfrågar. Vi älskar underhållning och att skapa innehåll och marknadsföring med ljud så att du når fram till våra miljontals lyssnare med ditt budskap. Allt detta genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken NRJ och Rockklassiker, radiostationerna Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop samt digitalt på RadioPlay och Podplay. Vårt fokus är att generera värde för alla våra kunder, oavsett var vi möter dem.