Gå direkt till innehåll
Bauer Media vinner det starkaste nationella radionätverket

Pressmeddelande -

Bauer Media vinner det starkaste nationella radionätverket

Idag utannonserade Myndigheten för Press, Radio och TV vilka företag som vunnit budgivningen av de utlysta nationella sändningstillstånden som börjar gälla från 1 augusti 2018.

Bauer Media hade högsta bud för det starkaste nationella nätverket (kallat Nätverk 1) som når 83% av befolkningen i Sverige och vann därmed budgivningen.

Budet för Nätverk 1 var också det dyraste och uppgår till 50 miljoner kronor per år.

- Vi har haft som ambition att förvärva det starkaste nätverket och är väldigt glada att vi lyckats. Våra ägare fortsätter att investera i radio och har gett oss de bästa förutsättningarna att driva Sveriges största radiostation Mix Megapol in i framtiden, säger Staffan Rosell, VD Bauer Media i Sverige och Finland.

Sändningstillstånden gäller från 1 augusti 2018 och åtta år framåt.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Jakob Gravestam

Jakob Gravestam

Business communications manager Bauer Media 070 778 10 59 LinkedIn

Relaterat innehåll