Gå direkt till innehåll
Bauer Media stödjer MusikBojens projekt på Akademiska barnsjukhuset

Pressmeddelande -

Bauer Media stödjer MusikBojens projekt på Akademiska barnsjukhuset

Bauer Media var med när MusikBojens pilotprojekt lanserades på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. MusikBojens ambassadör Martin Stenmarck var på plats för att ta emot uppstartspaketet med instrument till verksamheten, som vi på Bauer Media skänker som en del av vårt partnerskap.

Stiftelsen MusikBojens vision är att göra musikterapi tillgänglig för alla barn och ungdomar i Sverige som drabbats av fysiskt, psykiskt eller socialt trauma.

- Vi är beroende av allmänhetens generositet och välkomnar initiativ av den typen som Bauer Media har gjort med stort engagemang och generositet.

Att se glädjen hos barnen när ambassadören Martin Stenmarck packade upp musikinstrument skänkta av Bauer Media tillsammans med MusikBojens första musikterapeut, spela för och med barnen på Uppsala Akademiska Barnsjukhuset i onsdags var en stark upplevelse. 

Tack Bauer Media. Ni inspirerar och visar hur ett företag kan tillsammans med sina anställda bli en del av vårt arbete, säger Claire Rosvall, grundare av MusikBojen och även initivativtagare till Stiftelsen Min Stora Dag.

- Det känns fantastiskt att få vara en del av MusikBojen och deras fantastiska arbete. Vi vet hur mycket ljud och musik påverkar. Därför stödjer vi självklart MusikBojens satsning på musikterapi på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, säger Jakob Gravestam som är marknadsdirektör på Bauer Media.

På plats för att inviga verksamheten var en av MusikBojens ambassadörer Martin Stenmarck, som stannade kvar och spelade för och med en del av de barn och ungdomar som framöver kommer få ta del av regelbunden musikterapi. 

Jag tror verkligen på det här, musik har en läkande förmåga, säger Martin Stenmarck som är ambassadör för MusikBojen.

För mer information:

Britt-Marie Frost, sektionschef barnonkologi, Akademiska barnsjukhuset,

Telefon: 018-61158 83 eller 070-516 98 93, E-post: britt-marie.frost@akademiska.se

Christina Piehl medgrundare och viceordförande MusikBojen, telefon: 070-835 02 03

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30

Relaterat material

Relaterade nyheter