Gå direkt till innehåll
Bauer Media stödjer MusikBojens projekt på Akademiska barnsjukhuset

Pressmeddelande -

Bauer Media stödjer MusikBojens projekt på Akademiska barnsjukhuset

Bauer Media var med när MusikBojens pilotprojekt lanserades på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. MusikBojens ambassadör Martin Stenmarck var på plats för att ta emot uppstartspaketet med instrument till verksamheten, som vi på Bauer Media skänker som en del av vårt partnerskap.

Stiftelsen MusikBojens vision är att göra musikterapi tillgänglig för alla barn och ungdomar i Sverige som drabbats av fysiskt, psykiskt eller socialt trauma.

- Vi är beroende av allmänhetens generositet och välkomnar initiativ av den typen som Bauer Media har gjort med stort engagemang och generositet.

Att se glädjen hos barnen när ambassadören Martin Stenmarck packade upp musikinstrument skänkta av Bauer Media tillsammans med MusikBojens första musikterapeut, spela för och med barnen på Uppsala Akademiska Barnsjukhuset i onsdags var en stark upplevelse. 

Tack Bauer Media. Ni inspirerar och visar hur ett företag kan tillsammans med sina anställda bli en del av vårt arbete, säger Claire Rosvall, grundare av MusikBojen och även initivativtagare till Stiftelsen Min Stora Dag.

- Det känns fantastiskt att få vara en del av MusikBojen och deras fantastiska arbete. Vi vet hur mycket ljud och musik påverkar. Därför stödjer vi självklart MusikBojens satsning på musikterapi på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, säger Jakob Gravestam som är marknadsdirektör på Bauer Media.

På plats för att inviga verksamheten var en av MusikBojens ambassadörer Martin Stenmarck, som stannade kvar och spelade för och med en del av de barn och ungdomar som framöver kommer få ta del av regelbunden musikterapi. 

Jag tror verkligen på det här, musik har en läkande förmåga, säger Martin Stenmarck som är ambassadör för MusikBojen.

För mer information:

Britt-Marie Frost, sektionschef barnonkologi, Akademiska barnsjukhuset,

Telefon: 018-61158 83 eller 070-516 98 93, E-post: britt-marie.frost@akademiska.se

Christina Piehl medgrundare och viceordförande MusikBojen, telefon: 070-835 02 03

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll