Gå direkt till innehåll
Linda Palmgren, CEO Bauer Media. Foto: Abraham Engelmark
Linda Palmgren, CEO Bauer Media. Foto: Abraham Engelmark

Pressmeddelande -

Bauer Media skapar mer kraft åt hybriden i ny organisation

Bauer Media satsar på tillväxt och utvecklar organisationen för att möta såväl lyssnare, kunder och medarbetares behov. Organisationen ska skapa en arbetsplats där människor, innehåll och teknik samverkar för att få innovation och kreativitet att blomstra.

Ljudmediet befinner sig mitt i en boom och Bauer Media är ledande i att skapa relevant och kvalitativt innehåll för lyssnarna inom hybriden vilket innebär ett plattformsoberoende perspektiv, där lyssnare är lyssnare oavsett vart vi möter dem. Som marknadsledare gäller det även att kunna erbjuda strategisk, datadriven och kreativ expertis för att guida annonsörer och byråer genom det nya audio-landskapet.

- De förändringar vi tillkännager idag kommer att frigöra den fulla potentialen av organisationen vi har byggt upp och sätta en ny standard i vår bransch. Vi förlöser kraften i vårt innehåll on air, online och on demand. Med vår starka position som hybridaktör skapar vi större möjligheter för våra medarbetare och våra kunder - vi blir bättre och starkare tillsammans, säger Linda Palmgren, CEO Bauer Media.

Förstärkningen inom Bauer Media avser fem olika områden, IT/Tech, Business Intelligence, Brand Partnership, Publishing Desk och Communication.

Teemu S. Korhonen axlar ansvaret som ny CTO, idag Head of distribution, och får uppdraget att leda bolagets digitala och hybrida transformation i det nya ljudlandskapet.

Viktor Bovallius tar lead inom Business Intelligence och bygger ett team kring analys och insight för att förtydliga och få hävstång i en datadriven kultur.

Utvecklingen inom kommunikation inleds med rekrytering av ny kommunikations direktör samt att B2B och BTC delas upp där Jakob Gravestam skall fördjupa arbetet inom B2B och även en ny BTC-kommunikatör kommer att rekryteras.

Med en nyskapad Publishing desk fördjupas arbetet med att nå ut till vår publik på flera plattformar. Denna kommer att ledas av Sofia Stenseth som får en ny roll som Head of Publishing under Anna Rastner, Content Director.

Därtill samlas affärsutveckling i kundsamarbeten och creative-försäljning inom podcast och radio under ett nytt Brand Partnership team för att stödja värdeskapande tillsammans med våra annonsörer. Rekrytering av en ledare för Brand Partnership pågår.

Ledningen på Bauer Media från 1 januari 2022:

Linda Palmgren CEO
Erik Dibbern
CFO
Anna Rastner
Content Director
Johnny Strömgren
Sales Director
Sara Ardizzone Head of HR
Mattias Björkman Head of Digital
Viktor Bovallius Head of BI
Communication Director - rekrytering pågår.

Samt Bodil Ehlers, rekryterad som Legal Counsel och börjar sin tjänst den 1 februari. Bodil Ehlers kommer tillsammans med Teemu Korhonen CTO att ingå i den utökade ledningsgruppen.

Samtliga förändringar träder i kraft från 1 januari 2022.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Linda Palmgren

Linda Palmgren

CEO Bauer Media Sverige 08-4503300 LinkedIn

Relaterat innehåll