Följ Bauer Media

Bauer Media och NRJ förnyar samarbetet

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2017 10:22 CET

Richard Mazeret tillsammans med Staffan Rosell

Det nya samarbetet mellan bolagen innebär att Bauer Media kommer att representera NRJ på annonsmarknaden samt ansvara för den tekniska distributionen av NRJs nationella radiostation som börjar sända över hela landet den 1 augusti 2018. NRJ själva driver sitt redaktionella innehåll och Bauer Media kommer att ansvara för reklamförsäljningen och den tekniska utsändningen.

Radio har en enorm medvind just nu och radioannonseringen har ökat med över 50% på 4 år. I en sådan marknad är det extra värdefullt för oss att förstärka vår position som marknadsledare och då är ett fortsatt samarbete med NRJ en avgörande förutsättning. Med de nya nationella radionätverken skapas fantastiska expansionsmöjligheter för kommersiell radion och tillsammans med NRJ kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu fler kontakter än de över 5 miljoner lyssnare i veckan som vi har idag, säger Staffan Rosell, VD Bauer Media i Sverige och Finland.

- Vi har haft ett mångårigt samarbete med Bauer Media som har varit mycket viktigt för att kunna utveckla vår svenska verksamhet. När vi nu fått ett nationellt radionätverk så kommer hela Sverige kunna lyssna på NRJ vilket ger oss möjligheten att utveckla den svenska radion ytterligare och säkerställa vår gemensamma position som marknadsledare, säger Richard Mazeret CEO NRJ International.

Bauer Media vann budgivningen av Nätverk 1 och NRJ vann Nätverk 2. Nätverk 1 och 2 är de starkaste i Sverige som vardera täcker 83% av Sveriges befolkning. Tillsammans kommer bolagen kunna erbjuda sina annonsörer 65% av de kommersiella radiolyssnarna i Sverige.