Gå direkt till innehåll
Bauer Media lanserar Podplay - en ny podcastplattform

Pressmeddelande -

Bauer Media lanserar Podplay - en ny podcastplattform

Europas ledande kommersiella radiooperatör, Bauer Media satsar vidare på on demand-marknaden genom att lansera en ny podcastplattform - Podplay. Bauer Media befäster därmed sin position som en av de största podcastleverantörerna med över en miljon i veckoräckvidd för podcast i Norden.

Konsumtionen av Bauer Medias podcasts har ökat de senaste åren och som samhället ser ut just nu märks det att behovet av underhållning är extra viktigt.

Den nya plattformen inkluderar även Podplay Studio som möjliggör publicering, distribution, lyssnande och intäktsgenerering av podcastinnehåll. Detta gör att Bauer Media utökar sitt innehållsutbud för publiken och utökat digitalt lager för annonsörer. Dessutom nya möjligheter för digital ljudannonsering, både via programmatiska köp och genom kreativa, redaktionella aktiviteter.

Podcasts från Bauer Media kommer även fortsättningsvis att finnas tillgängliga på alla podcastspelare, men Podplay kommer att erbjuda exklusivt och gratis innehåll till inloggade användare. Till exempel specialavsnitt av Älskade Psykopat, Misslyckade brott, och Konspirationsteorier, samt flertalet podcasts som släpper avsnitten tidigare på Podplay.

- Podcastlyssnande har ökat med nästan 20% under de senaste två åren i Norden och vår lansering av PodPlay kommer att stärka vårt digitala lyssnande ytterligare genom en kombination av originalinnehåll och partnerskap. Förutom ökad räckvidd kommer vi också kunna erbjuda våra annonsörer nya möjligheter till paketering tillsammans med vår radioverksamhet som har 26 miljoner dagliga lyssnare över hela Europa, säger Mattias Björkman, Head of Podcast Business, Bauer Media Audio.

-Vi är specialiserade på underhållning och att skapa innehåll och marknadsföring med ljud. Genom lanseringen av Podplay kommer vi förstärka vår position och öka vår räckvidd ytterligare inom digitalt lyssnande i Sverige. För våra annonsörer kommer vi kunna erbjuda programmatic både i streamad radio och i podcasts där vi ser lavinartad efterfrågan, kommenterar Linda Palmgren, CEO Bauer Media Sverige

PodPlay kommer att finnas tillgängligt över hela Norden. Idag lanseras Podplay i Sverige och Finland och har tidigare lanserats i Norge. Podplay finns tillgängligt via podplay.com och App Store.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media har störst räckvidd i det nya ljudlandskapet med över 5 miljoner lyssnare varje vecka. Passionerade att göra vardagen roligare för målgrupper som våra kunder efterfrågar. Vi älskar underhållning och att skapa innehåll och marknadsföring med ljud så att du når fram till våra miljontals lyssnare med ditt budskap. Allt detta genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken NRJ och Rockklassiker, radiostationerna Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop samt digitalt på RadioPlay och Podplay. Vårt fokus är att generera värde för alla våra kunder, oavsett var vi möter dem.

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll