Gå direkt till innehåll
Bauer Media inleder samarbete med Norstedts Förlag

Pressmeddelande -

Bauer Media inleder samarbete med Norstedts Förlag

Bauer Medias podcastplattform Podplay inleder ett samarbete med Norstedts Förlag. Tillsammans vill parterna stärka ljudberättelser och hitta nya sätt att distribuera och producera intressant och välskrivet material för podcast. Det första gemensamma projektet är ett fiktivt ljuddrama av författarna Åsa Anderberg Strollo och Lisa Bjärbo.

Den första podden att lanseras genom samarbetet är Tystad, den största satsningen på originalskrivet ljuddrama för Norstedts Förlagsgrupp. Detta ljuddrama utspelar sig under maj 2019 då ett terrordåd sker på Arlanda. I paniken finns döda och skadade, och hela Sverige stannar upp. Polisens misstänkta: tre tonårstjejer. Elise Björk, 16 år, pekas ut som hjärnan bakom terrorattentatet.

- Tystad har varit ett hjärteprojekt ända från start när Åsa och Lisa presenterade idén. Ljuddrama är en mäktig berättarform som passar den här historien perfekt. Inspelningen gjordes i olika rum runtom i Norstedtshuset på Riddarholmen. Det är ett otroligt välskrivet manus, som skådespelarna sen lyfte till nästa nivå, säger Clara Gustafsson, förläggare på Norstedts Förlag och ansvarig för projektet.

- Vi är jätteglada att samarbeta med Bauer, som direkt fattade intresse för Tystad. Gränslandet mellan ljudböcker, poddar och ljuddrama är superintressant och tillsammans kan vi ta ett helhetsgrepp. Flera av våra författare rör sig mellan olika berättarformer så det är ett väldigt naturligt steg, fortsätter Clara Gustafsson.

- Vi söker hela tiden nya spännande samarbeten. Till de mest populära kategorierna hos podcastlyssnarna hör bland annat spänning, biografier, historia och populärvetenskap, och Norstedts är ju extremt duktiga och stora inom just de områdena. Norstedts sitter på berättelserna och vi på Bauer Media är bäst inom ljud, och därför känns ett podcastsamarbete mellan oss så oerhört rätt, säger Henrik Funke, Produktchef Podplay.

- Att vi tillsammans nu tillgängliggör spännande berättelser som tidigare endast funnits på ljudbokstjänster är extra roligt! Allt på Podplay har hög kvalité och är helt gratis, avslutar Henrik Funke.

Samtliga åtta avsnitt av Tystad finns att lyssna på redan nu på Podplay och släpps på övriga plattformar varje tisdag.

Bakom produktionen står Tiden, ett digitalt förlag inom Norstedts Förlagsgrupp som är specialiserat på ljudberättande.

I rollerna: Christopher Lehmann, Mira Mitchell, Cecilia Nilsson, Siham Shurafa, Tomas Norström m. fl. 
Klippning, ljuddesign och slutmix: Tommie Jönsson
Regi: Åsa Anderberg Strollo, Lisa Bjärbo, Clara Gustafsson
Författare: Åsa Anderberg Strollo och Lisa Bjärbo

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Kontakter

Henrik Funke

Henrik Funke

Produktchef Podplay 070-746 63 37

Relaterat innehåll