Gå direkt till innehåll
Bauer Media inleder nordiskt samarbete med AdsWizz och SoundCloud

Pressmeddelande -

Bauer Media inleder nordiskt samarbete med AdsWizz och SoundCloud

Bauer Media inleder ett partnerskap med AdsWizz som ger annonsörer möjlighet att höras på streamingplattformen SoundCloud. Digital ljudkonsumtion ökar kraftigt och samarbetet ger nu annonsörer i Danmark, Finland, Norge och Sverige möjlighet att nå SoundClouds unga, engagerade och inflytelserika publik via Bauer Medias annonsnätverk - Bauer Audiostream.

Annonsörer kommer att nå lyssnarna på ett mer personligt sätt genom riktad målgruppssegmentering som plats, enhet, genre, språk, väder, intresse, musikstil, demografi, beteende med mera. Bauer Media arbetar tillsammans med AdsWizz för att göra det möjligt för annonsörer att nå den ständigt växande ljudpubliken och leverera relevanta och engagerande ljudannonser.

Jan Kumlin, Director of Digital Advertising Technology på Bauer Media, kommenterar: ”Vi är glada att kunna utöka vårt partnerskap med AdsWizz. Genom samarbetet med SoundCloud kommer vi att öka räckvidden avsevärt för våra annonsörer och öka träffsäkerheten för Bauer Audiostream ytterligare i Norden."

- Samarbetet med AdsWizz och SoundCloud stärker ytterligare vårt plattformsoberoende erbjudande för ljudannonsering. Vi kan nu med kraften i Bauer Media Audiostream erbjuda oslagbar räckvidd i radio, poddar och musikstreaming, säger Linda Palmgren, CEO för Bauer Media i Sverige.

Pierre Naggar Senior Vice President på AdsWizz säger: Under de senaste åren har ljud haft en extrem snabb tillväxt. Annonsörer letar hela tiden efter nya sätt att nå den yngre och mycket engagerade publiken som musikindustrin lockar till sig med en mer precis inriktning och mätbara resultat. Detta partnerskap gör det möjligt för annonsörer att få tillgång till en integrerad ljudlösning där de kan nå SoundClouds lyssnare i deras premiummiljö.

Talesperson på SoundCloud säger: "Vi glada att ge annonsörer på den nordiska marknaden tillgång till vår stora publik av musikfans som befinner sig på vår plattform varje dag. Streaming av musik är mycket populärt och tillsammans med AdsWizzs avancerade ljudteknik och Bauer Audiostream ger vi annonsörer möjlighet att interagera med våra aktiva lyssnare samtidigt som vi utökar våra annonsmöjligheter ytterligare.


Om AdsWizz

AdsWizz har skapat en teknisk end-to-endplattform som driver ekosystemet för digital ljudannonsering. AdsWizz plattform möjliggör intäktsgenerering för kända musikplattformar, podcasts och broadcasters över hela världen. Genom dynamisk annonsering, avancerade programmatiska plattformar och innovativa ljudformat sammanfogar AdsWizz köpare och säljare för digital ljud- och podcastannonsering. AdsWizz ägs av SiriusXM och har sitt huvudkontor i San Mateo, Kalifornien och sin teknikutveckling i Bukarest, Rumänien.

Om SoundCloud

SoundCloud är världens största öppna ljudplattform, som drivs av kreatörer och lyssnare med pulsen på ny kultur. SoundCloud grundades 2007 och ger världens ljudskapare de bästa verktygen, tjänsterna och resurserna för att bygga och växa i sina karriärer. Med över 250 miljoner låtar från 30 miljoner kreatörer som hörs i 190 länder, är det som kommer härnäst inom musik, först på SoundCloud.

Om Bauer Media

I Sverige är Bauer Media det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning med innehåll som når fram. Vi har 5 miljoner lyssnare varje vecka där 1 miljon lyssnar online och on demand. Våra plattformar med Podplay och RadioPlay erbjuder tusentals populära podcasts där man också hittar Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och NRJ och flera lokala nischformat.

Bauer Media i Europa har fler än 57 miljoner lyssnare varje vecka och är ett av Europas största mediehus med fler än 2 200 medarbetare och verksamhet i bland annat Norden, Storbritannien, Irland, Polen och Slovakien.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media Sverige underhåller mer än 5 miljoner lyssnare varje vecka och vi når med det hela 50% av den svenska befolkningen. Vi berikar vardagen för våra lyssnare och aktiverar våra kunder regionalt eller över hela Sverige genom Sveriges största radiostation Mix Megapol, samt Rockklassiker, NRJ, Vinyl FM, Lugna Klassiker, Retro FM och Svensk Pop. Dessutom lyssnar 1 miljon av dem online och on demand på Podplay och Radioplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och digitala hem till våra stationer.

Vi är en del av Bauer Media Group, Europas ledande digitala kommersiella audio broadcaster, verkar på åtta marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi skapar innehåll och tillhandahåller tjänster som är viktigast för miljoner människor runt om i världen.

Presskontakt

Linda Palmgren

Linda Palmgren

CEO Bauer Media Sverige 08-4503300 LinkedIn